avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut, depasire linie continua, am vreo sansa?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut, depasire linie continua, am vreo sansa?

Buna ziua,
Sunt nou pe forum si am o problema.
Acum 2 zile mi-a fost retinut permisul de conducere deoarece am depasit pe linia continua. Vreau sa mentionez ca am depasit deoarece masina din fata mergea cu cca 30 km/h, iar limita de viteza pe sectorul respectiv de drum era de 50 de km/h. Cand am depasit aveam cca. 60 km/h. Pe sensul meu de mers era o singura banda iar pe celalalt 2 benzi. Am avut vizibilitate de 400-500 de metri, de aceea am si depasit, dar nu am vazut masina politiei care era dupa o curba camuflata de niste arbusti.
Agentul care m-a oprit nu a oprit pe cel care l-am depasit ca martor si sunt mai mult decat sigur ca nu m-au filmat pentru ca nu aveau cum din pozitia in care erau. Politistul care m-a oprit era in strada iar celalalt era ocupat sa ia permisul altui cetatean. Am mentionat la obiectiuni ca am depasit din cauza ca masina respectiva circula cu viteza foarte redusa si am avut vizibilitate foarte buna. Eram si cu fratele meu in masina, dar instanta nu il va accepta ca martor.

Permisul mi-a fost retinut pe 30 de zile.

Am vreo sansa sa castig daca fac contestatie?
V-am spus totul exact cum s-a intamplat.
Pai daca ati recunoscut fapta cum credeti ca mai puteti avea castig de cauza in instanta?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - depasire regulamentara zolano zolano Buna, DE60, in afara localitatii, singur in masina, zona cu depasire interzisa din cauza curbelor, o masina circula tras spre marginea drumului cu 40 la ... (vezi toată discuția)