avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz de plata a concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz de plata a concediului medical

buna ziua
am si eu o intrebare
in timpul concediului de odihna am avut un accident si ca urmare am necesitat zile de concediu medical dupa terminarea concediului de odihna
ulterior cel care se ocupa cu resursele umane mi-a spus ca nu voi fi platita in zilele in care am stat in concediu medical pentru ca nu a fost vorba de boala profesionala si nici de accident de munca si ca certificatul de concediu medical e ca un fel de suctire ca sa nu fiu trecuta ca absent nemotivat si sa fiu data afara
vreau sa stiu cat de legala este aceasta chestie ca eu stiam ca concediul medical se plateste in cazul meu cu 75%(a fost vorba de o extirpare a unei unghii de la picior)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:30, 27 August 2010
1. Cel de la resurse umane ori e incompetent ori a vrut sa va pacaleasca la ordinul "venit de sus".
2. Daca certificatul medical este eliberat legal trebuie sa va plateasca indemnizatia pe care o calculeaza conform legii si o suporta partial, restul fiind suportat de Casa de Asigurari de Sanatate.
3. Iata ce zice OUG 158/2005:
Art. 47 - (1) Constituie contravenţii faptele săvârşite prin încălcarea dispoziţiilor art. 6 alin. (3) şi (4).
(2) Constituie contravenţii următoarele fapte, săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48 - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei şi constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Art. 49 - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
4. Faceti urgent o sesizare la Casa de Asigurari de Sanatate sa sanctioneze pe angajator si sa-l oblige sa va plateasca indemnizatia de incapacitate temporara de munca.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si concediul postnatal roxanamartin roxanamartin am si eu o problema.pe data de 5 12 2010 am intrat in concediu prenatal pana pe data de 16 martie 2011.angajatorul mi_a platit doar concediul pt luna decembrie ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu plateste concediul prenatal si concediul postnatal shusha shusha Buna ziua! Vroiam sa va intreb daca angajatorul nu plateste concediul pre-postnatal prevazut de lege, acel de 126 zile, ce este de facut??? (vezi toată discuția)
Concediu medical - neluat in seama ! gigelas gigelas Buna ziua, O doamna,este vanzatoare la un magazin privat. Datorita efortului depus in cadrul serviciului (ridica lazi cu bauturi,cu alimente,etc.) s-a ... (vezi toată discuția)