Prin sentinta pronuntata acum un an, cei 2 copii au fost incredintati fostei sotii, eu fiind obligat la plata unei pensii alimentare. Ca urmare a problemelor financiare, ea vrea sa plece in strainatate la lucru si sa imi lase copiii, insa nu prin hotarare judecatoreasca. Ce fel de act trebuie sa facem (eu banuiesc ca notarial) in care sa fie stipulate drepturile si obligatiile fiecaruia? Daca v-ati mai intalnit cu astfel de situatie, imi puteti da un sfat?
Multumesc,
Ciprian
Nu exista nicio intelegere care sa consfinteaza invoiala dumneavoastra, cu privire la incredintarea copiilor minori, mentionata intr-un act , fie el si notarial.
Numai hotararea judecatoreasca cu privire la incredintare, care nu se bucura de autoritatea de lucru judecat reglementeaza acest aspect.
Asadar, puteti conveni ca minorii sa fie in cresterea dumneavoastra , pana la intoarcerea sotiei in tara.
Va puteti raporta la reincredintare ( atunci drepturile si obligatiile parentale vor fi stipulate in mod expres in hotararea judecatoreasca ).
Sotia va fi obligata la plata pensiei de intretinere, in raport de venitul net realizat in tara straina, iar copiii vor fi incredintati dumneavoastra.
Situatia poate fi schimbata , cand sotia ar reveni in tara.
Insa aceste procese privind situatia dumneavoastra familiala este posibil sa-i afecteze pe cei doi minori.
daca merg la instanta si ajung la intelegere cu 2 martori nu cred ca o sa-i afecteze pe cei mici mai ales ca banuiesc ca vreti sa procedati asa ca sa le fie bine micutilor.
poate cu aceasta ocazie va si impacati dupa intoarcerea sotiei
succes.
Va multumesc de raspunsuri, banuiam fondul acestora, desigur ca nici o invoiala nu poate trece peste hotararea judecatoreasca, insa fosta sotie nu e de acord cu reincredintarea, din aceasta cauza m-am gandit la un astfel de act care sa asigure intr-o anumita masura bunastarea copiilor.Daca as fi avut incredere in ea, era desigur de ajuns cuvantul ei, fara nici un alt act. Din pacate, lucrurile stau altfel...
O zi buna,
Dan
ar trebui sa fie de inteles si sa se increada in dvs.
ce siguranta are ca dupa ce dansa pleaca din tara dvs nu veti introduce actiune de reincredintare si tinand cont ca veti cere o ancheta sociala care v-a stabili ca in prezent copii stau cu dvs atunci nu o inteleg deloc pe fosat sotie.
succes