avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... doresc consilier juridic
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

doresc consilier juridic

in Europa sunt firme juridice la care platesti o taxa anuala si ai serviciile firmei la dispozitie in multe domenii,poti suna oricand pentru consiliere si te reprezinta in procese sau incheiere de contracte si nu numai.La noi exista astfel de firme cu servicii similare?
Cabinete de avocatura
Firme de consultanta
Consilier juridic angajat.

Toate cele de mai sus la un loc sau fiecare separat.
Cum va convine si in functie de buget.
Avocati (profesie liberala, relatii contractuale pe baza contractului de asistenta juridica) sau consilieri juridici (subordonare, relatie angajat-angajator).
Firme de consultanta pe alte domenii... nu juridic, domnul coleg consilier de mai sus.
R. a scris:

Avocati (profesie liberala, relatii contractuale pe baza contractului de asistenta juridica) sau consilieri juridici (subordonare, relatie angajat-angajator).
Firme de consultanta pe alte domenii... nu juridic, domnul coleg consilier de mai sus.

Oau - ce tare!
Pe asta nu o stiam.
:)
Sa fim seriosi - vreti sa va dau si dovezi?

Corect - firma de consultanta nu va va face factura pentru "consultatii juridice" pentru ca ea "colaboreaza" cu un "cabinet de avocatura" care va va intocmi separat factura.
Pe care n-o stiati? Nu mi se pare normal sa nu informez corect un justitiabil. Il pot ajuta cu sfatul meu si il pot dezinforma cu un sfat gresit.
Dumneavoastra colega jurist ati oferit mai adineauri intrebatorului o opinie intemeiata pe lege sau ati trimis catre piata neagra a serviciilor legale?
Si ca sa nu acaparam topicul si sa fim cumva mustrati de admini, hai sa vorbim pe un topic nou... cat doriti de mult in contradictoriu.
Gata topicul nou?

Alte discuții în legătură

Consultatii juridice prin firme de consultanta ContSters120042 ContSters120042 Cum am promis, va ascult, domnul coleg. Ca sa lamurim si cititorimea, dansul colegul enumera printre prestatorii de servicii legale cabinetele de avocatura, ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic- cim? cristina_vilceanu cristina_vilceanu Buna ziua! Sunt consilier juridic dar am inceput o colaborare cu un cabinet de avocatura si v-as ruga sa-mi dati o solutie pentru a-mi putea desfasura ... (vezi toată discuția)
Consilier în proprietate industrialã monik monik buna ziua, am si eu cateva intrebari legate de consilierii in PI. sunt chestii mai practice, organizatorice, pe care nu prea am cum sa la aflu din alta parte, ... (vezi toată discuția)