avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Consilier în proprietate industrialã
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Consilier în proprietate industrialã

buna ziua, am si eu cateva intrebari legate de consilierii in PI. sunt chestii mai practice, organizatorice, pe care nu prea am cum sa la aflu din alta parte, asa ca va rog, daca stiti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns:

1. cine poate fi reprezentant in fata OSIM: numai o persoana fizica sau si o persoana juridica (SRL) in cadrul careia lucreaza cu contract de munca un consilier in PI?

2. ce este mai avantajos (dpdv fiscal si nu numai) sa isi infiinteze o persoana fizica consilier in PI: un PFA sau cabinet individual?

3. daca o persoana fizica consilier in PI are un PFA/cabinet individual de PI, aceasta e incompatibila cu profesia de avocat (pesoana lucreaza cu contract de colaborare la un cabinet de avocatura)?

multumesc mult de tot pentru lamuriri!!
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 08:52, 10 Mai 2012
Buna seara,

O sa incerc sa raspund la intrebari, pe cat ma pricep:
1. ambele cu conditia sa fie inscris/i in Camera Nationala A Consilierilor in PI din Romania.
2. De obicei, cabinetul individual = PFA.
3. Avand in vedere limitarile impuse de Camera Consilierilor in PI, referitor la obiectul de activitate al consilierilor, de obicei avocatii au un cabinet individual de PI (sau o firma...) cu unic obiect de activitate consultanta in acest domeniu si separat un cabinet de avocatura. Daca persoana nu are cabinet de avocatura, ci doar lucreaza cu contract de colaborare in cadrul unei firme de avocatura, nu vad sa existe vreo incompatibilitate.

Rog colegii mai "instruiti" in acest domeniu sa vina cu completari, corecturi etc.

Mult succes!
va multumesc mult de tot!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Experienta în domeniu pentru susþinerea examenului pentru consilieri de proprietate intelectuala Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate explica cineva mai clar despre ce este vorba cu acei 3 ani de experienta necesari pentru a da examen la consilieri de proprietate ... (vezi toată discuția)
Avocat consilier in proprietate industriala monik monik buna ziua! o persoana care e avocat colaborator cum poate desfasura activitatea de consilier PI? poate incheia contract de munca pentru a fi consilier ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic in cadrul unui cabinet de avocat ContSters40598 ContSters40598 Concret, cum poate colabora consilierul juridic cu un avocat? Ce poate el face in cadrul cabinetului de avocat? Cum va colabora cu avocatul? Cum va fi ... (vezi toată discuția)