buna ziua, am si eu cateva intrebari legate de consilierii in PI. sunt chestii mai practice, organizatorice, pe care nu prea am cum sa la aflu din alta parte, asa ca va rog, daca stiti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns:
1. cine poate fi reprezentant in fata OSIM: numai o persoana fizica sau si o persoana juridica (SRL) in cadrul careia lucreaza cu contract de munca un consilier in PI?
2. ce este mai avantajos (dpdv fiscal si nu numai) sa isi infiinteze o persoana fizica consilier in PI: un PFA sau cabinet individual?
3. daca o persoana fizica consilier in PI are un PFA/cabinet individual de PI, aceasta e incompatibila cu profesia de avocat (pesoana lucreaza cu contract de colaborare la un cabinet de avocatura)?
O sa incerc sa raspund la intrebari, pe cat ma pricep:
1. ambele cu conditia sa fie inscris/i in Camera Nationala A Consilierilor in PI din Romania.
2. De obicei, cabinetul individual = PFA.
3. Avand in vedere limitarile impuse de Camera Consilierilor in PI, referitor la obiectul de activitate al consilierilor, de obicei avocatii au un cabinet individual de PI (sau o firma...) cu unic obiect de activitate consultanta in acest domeniu si separat un cabinet de avocatura. Daca persoana nu are cabinet de avocatura, ci doar lucreaza cu contract de colaborare in cadrul unei firme de avocatura, nu vad sa existe vreo incompatibilitate.
Rog colegii mai "instruiti" in acest domeniu sa vina cu completari, corecturi etc.