avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... se poate primi amenda in urma unei simple plangeri la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

se poate primi amenda in urma unei simple plangeri la politie?

Poti sa te trezesti cu o amenda acasa, fara sa stii macar ca cineva a intentionat sa iti faca proces-verbal (dar sa primesti si un proces-verbal semnat de nu stiu ce agent constatator odata cu amenda)? Intr-adevar, a avut loc o cearta intre vecini noaptea, cel care a initiat-o a chemat doi agenti sa fie prin zona chiar inainte de declansarea propriu-zisa a conflictului, iar cand situatia s-a incins, cei doi "agenti", neputand sa intre in curte - poarta era incuiata si femeia tinea saraca si de clanta, sa nu intre agentii (nu inteleg de ce sa intre peste o femeie in varsta cu forta!!!), au dat cu spray paralizant peste gard (care le fusese dat de catre celalalt vecin)! Si au fugit.
Este posibil asa ceva?
Si, dupa ce ca nu esti vinovat, te si trezesti cu o amenda adusa de politie, cum ca ai avut un comportament violent.
Mentionez ca se intampla intr-un oras mai mic, dar totusi...cine a constatat? cei care venisera sa dea cu spray paralizant si au fugit? e adevarat ca dupa 2 zile au venit 3 politisti sa o intrebe pe "contravenienta"- doamna in varsta- cum o cheama si daca s-a impacat cu vecinul. Asta e "constatare"? Ei doar voiau sa stie cum o cheama ca sa ii faca procesul-verbal, dar nu au mentionat asa ceva. Si s-au comportat foarte frumos, chiar au compatimit-o. Nu mi se pare normal ca persoana sa plateasca amenda, din moment ce nu a costatat nimeni nimic, ci sa mearga la sectia de politie unde s-a emis amenda si sa ceara lamuriri, sa-l cunoasca pe "agentul constatator" eventual.
Ce sa faca?
Va rog sfaturi urgent!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:15, 28 August 2010
Daca de la primirea PV de contraventie nu au trecut 15 zile, se poate face plangere contraventionala impotriva lui.
In instanta se vor arata toate aceste aspecte de fond, dar ar fi indicat sa luati legatura cu un avocat sa observe atent si modul de redactare a acelui PV, poate sunt si exceptii de nelegalitate.
faceti plangere si dovediti ca femeia nu a fost vinjovata.dupa ce castigati procesul faceti si o sesizare agentilor zelosi care au sanctionat o batranica pe nedrept.
succes
cum pot dovedi cand am primit PV, ca pe el scrie numai data intocmirii, adica exact in urma cu 2 saptamani?? oare au facut intentionat, ca sa nu mai am posibilitate sa fac contestatie??
si inca ceva: la refuzul de a semna pt PV, au trecut martor pe sotia celui care a chemat de fapt politia. Se poate? Este corect, avand in vedere ca e sotia lui?
Interventie moderator Am rugamintea sa nu deschideti aceeasi discutie de mai multe ori, contravine pct. 3.3 din regulamentul de postare.
Puteti citi regulamentul accesand link-ul de mai jos.
www.avocatnet.ro/content/tag...
Multumesc!

Gabriela Pintea

cristinacdt a scris:
Buna ziua,
Este legal sa te trezesti cu un PV cu amenda, fara ca politia sa iti fi spus ca iti va intocmi acest proces, si tot politia sa ti-l aduca personal la poarta si sa iti ceara sa semnezi de primire, la exact 15 zile de la data inscrisa pe PV?
Pe proces verbal scrie ca contravenientul "nu este de fata"???
Este trecut martor sotia celui care afirma in pv ca contravenientul a facut scandal si i-a adus injurii - sunt vecini
La obiectiuni am inteles ca scrie tot "nu este de fata".
Se poate asa ceva??? Nu credeti ca este un abuz ? Cum putem dovedi?

av_andra13 raspuns:
Este normal sa primiti un proces verbal chiar si prin posta, fara sa aveti cunostinta de intocmirea acestuia, de ex in cazul unei parcari neregulamentare.
Politia nu se prezinta personal pentru inmanarea acestuia, iar daca s-au prezentat, dv nu sunteti obligat sa semnati, ba chiar aveti dreptul la obiectiuni la rublrica destinata acestui aspect in cadrul procesului verbal.
Ideal este sa faceti contestatie impotriva pv de la data comunicarii la instanta corespunzatoare locului unde s-a savarsit asa-zisa abatere.
Succes!

procmarci a raspuns:
Nu are importanta modul in care va parvine PV, daca va este adus la cunostinta in termen de 30 de zile de la redactarea lui.
Aveti la dispozitie 15 zile pentru a-l contesta in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala de 500lei pentru o fapta reclamata de vecinul meu, desi nu eram acasa la acea data. adrian_adri adrian_adri Buna ziua. Am primit ieri un proces verbal cu amenda contraventionala de 500 lei pentru comiterea faptelor prevazute de art 2, pct 4 Legea 61/1991 si ... (vezi toată discuția)
Despre citatii alexlex alexlex Buna ziua,acum o luna m-am autoaparat folosind un spray paralizant,mirosul deranjant din scara blocului a alertat vecinii ce au chemat politia.Din auzite ... (vezi toată discuția)
Caza vatamare corporala comaneugen comaneugen Intr-o cearta cu vecinul de sus, am folosit spray paralizant. Acesta a chemat politia. Politia a venit la mine la usa si mi-a dat amenda pentru perturbarea ... (vezi toată discuția)