Intr-o cearta cu vecinul de sus, am folosit spray paralizant. Acesta a chemat politia. Politia a venit la mine la usa si mi-a dat amenda pentru perturbarea linistii publice si folosirea de substante ilegale etc. Nu am semnat procesul si am scris la mentiuni ca nu recunosc fapta. Problema este ca are un presupus martor tot vecin cu noi. Si mai este o problema eu sunt chirias si nu am viza de flotant. Poate ma ajuta cineva cu un sfat.
cautati sa va impacati cumva cu vecinul..:) un proces evitat e un proces castigat de ambele parti implicate.. daca ajunge sa va dea in judecata, angajati-va un avocat sa va asiste
Este clar ati fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 61/1991 rep.
La Art. 2. se prevede : - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: 1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice;
...
4) aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale sau sănătăţii ori pagube materiale;
Puteti sa contestati procesul verbal, conform OG NR.2/2001. Mai sigur este sa consultati uregent un avocat sa efectueze contestatia in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal si sa va reprezinte.
SUCCES!
Sfatul nr.1;
Acceptati realitatea si platiti amenda,daca nu cumva din citirea procesului verbal nu rezulta cauzele de nulitate prev.de art.16/17 din O.G.nr.2/2001
Sfatul nr.2:
Este in interesul dvs.,mai ales avand in vedere si situatia locativa pe care o aveti,dar si culpa dvs.in producerea scandalului,sa gasiti modalitatile cele mai acceptabile pentru a ajunge la o impacare cu vecinul.Intotdeauna oamenii inteligenti stiu sa faca concesii sau cum se spune,lasa de la ei.