avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Infierea copiilor care traiesc alaturi de unul dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Infierea copiilor care traiesc alaturi de unul dintre parintii naturali

Sunt divortata, iar in urma divortului mi-a fost incredintat baiatul. Acum are varsta de 12 ani. In ce conditii poate fi infiat de catre fratele meu? Daca ar fi infiat, de fratele meu, ma mai poate mosteni in mod implicit? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:24, 27 August 2010
pentru infiere este necesar acordul d-voastra si al tatalui natural al minorului.fratele trebuie sa intocmeasca un dosar de adoptie la Directia de protectie a copilului de care apartineti.daca va fi adoptat minorul nu va va mosteni pe d-voastra ,ci parintii adoptivi.
Nu va va mosteni nici pe dvs., nici pe tatal lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului infiat ELYBOGO ELYBOGO Buna ziua, La varsta de 5 ani am fost infiata ,mentionez ca infierea a fost efectuata in conditiile legii si am preluat numele de familie ale celor care ... (vezi toată discuția)
Drepturi la adoptie septimiutiberiu septimiutiberiu situatzie: un cuplu casatorit X si Y infiaza cu drepturi limitate un copil Z in anul 1992 copilul Z pastrind numale tatalui biologic. In 1998 moare tatal ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire cu frate infiat lilimurgoci lilimurgoci buna ziua. cum ar trebui sa procedez? in urma cu 23 ani mama si tata l-au dat spre infiere pe fratele meu, in varsta de 14 ani la acea vreme, surorii mamei ... (vezi toată discuția)