avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxele succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxele succesorale

cum se calculeaza taxele succesorale in urama unei hotarari judecatoresti in care defunctii au 6 respectiv 8 ani de la deces??
Cel mai recent răspuns: constantin babanau , utilizator 22:35, 27 August 2010
Data decesului nu este relevanta in acest sens.
Taxele notariale sunt aceleasi. In jur de 3 % din valoarea unui imobil plus celelate taxe. Mergeti la notariat si informati-va :)
succesiuni succesive=taxe notariale +1% impozit din valoarea masei succesorale pt fiecare succesiune
am inteles ca pana in 2 ani e la deces se taxeaza cu 1%,iar aceste taxe care mi-au fost cerute de la tribunal pentru a-mi pune stampila definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe succesorale constantin babanau constantin babanau in urama unei hotarari judecatoresti taxele succesorale se achita in mod egal daca sunt doi mostenitori?? (vezi toată discuția)
Succesiune apatrascu apatrascu Eu am deschis succesiunea dupa bunica. Cunosc masa succesorala si cunosc pasivul succesiunii. Doresc sa ma informez ce taxe platesc . Adica se taxeaza valoarea ... (vezi toată discuția)
Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)