avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA -IMPOZITE DE PLATIT (pt pensionari)
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA -IMPOZITE DE PLATIT (pt pensionari)

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce impozite trebuiesc platite de o persoana care este PFA dar in acelasi timp este si pensionar.Activitatea pe care o prestez are cod CAEN 4619 Intermediere in comertul cu produse diverse .(cumpar dintr-o parte produse , le ambalez si le vand mai departe).Pana acum am platit TVA pt ca sunt platitor de TVA, am mai platit 16% impozit venit si 5,5% la CASMB.Acum trebuie sa mai platesc si altceva conform noilor legii?
Va multumesc frumos pentru raspunsul Dumneazoastra!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 06:59, 28 August 2010
Fata de ceea ce ati platit pana acum pentru activitatea de PFA, si anume:
- TVA;
- impozit pe venit 16%;
- sanatate la CASMB, 5,5%,
nu mai datorati nimic DEOARECE pensionarii din sistemul public de pensii (= pensionati conform L19/2000 nu si cei care au pensii private) in conformitate cu art.2 din HG 791/2010 normele de aplicare a OUG 58/2010 nu intra sub incidenta art. III adica pensionarii nu platesc contributia individuala pentru fondul de pensii (10,5%) si somaj (0,5%) la veniturile din PFA, profesii libere si drepturi de autor si conexe.

CONCLUZIE:
Pensionarii care "obtin venituri din PFA vor plati ceea ce au platit si pana acum si nu mai platesc altceva conform noilor legi !"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati obligtorii pt pensionarii care au si pfa biosen biosen Buna ziua Va rog sa ma ajutati prin a-mi confirma ce plati trebuie sa faca un pensionar care are si PFA.Pana acum am platit pt PFA impozitul pe venit 16%, ... (vezi toată discuția)
Impozite pfa Bogdan Petru Bogdan Petru Buna ziua as vrea sa stiu si eu care sunt impozitele pentru PFA,cand si la ce institutii se platesc? (vezi toată discuția)
Plati pt pfa conf noului cod fiscal, care e angajat sibianul80 sibianul80 Buna ziua. Nici mie nu mi-e clar cat si ce am de platit. Sunt angajat la o societate cu norma intreaga. Pe langa asta am un PFA de prestari servicii pt ... (vezi toată discuția)