avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionar MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionar MAI

Buba ziua. Fiind pensionar MAI, sunt asigurat in alt sistem decat cel public de pensii sau am calitatea de pensionar in sistemul public de pensii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:50, 28 August 2010
Sunteti de asemenea pensionar, dar pentru ca ati fost incadrat in MAI aveti alt regim, in sensul calcularii cunatumului etc.
Nicolae Suta a scris:

Buba ziua. Fiind pensionar MAI, sunt asigurat in alt sistem decat cel public de pensii sau am calitatea de pensionar in sistemul public de pensii?

Mai exact: Normele Metodologice de aplicare a Codului fiscal spun asa:ART. 2
Persoanelor asigurate în alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, precum şi persoanelor care au calitatea de pensionari ai sistemului public de pensii nu le sunt aplicabile prevederile art. III din ordonanţa de urgenţă.
Fiind pensionar MAI ma incadrez in una din cele 2 categorii?
Dvs. aveti calitatea de pensionar al unui sistem neintegrat sistemului public de pensii. Prin urmare nu sunteti nici asigurat al unui sistem neintegrat, nici beneficiar de drepturi de pensie din sistemul public de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa+ pensionar Gabisc Gabisc Ca beneficiar al asigurarilor sociale in calitate de pensionar (partial anticipata) si PFA -activitate independenta se aplica aricolul 2 din HG 791 /anexa 2 ... (vezi toată discuția)
Pfa si cas, contributie pensii si somaj BIONPI cabinet de proprietate industriala 1999 BIONPI cabinet de proprietate industriala 1999 Sunt PFA conform un ei legi speciale, dar sunt si pensionar. Ca pensionar platesc Contributia pt. Sanatate si impozit. Intreb daca in cazul meu, conform ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat la plata cas, cass si somaj daca am pensie privata? Ruben Ruben Art.2 din Normele Metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii ... (vezi toată discuția)