avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cu acordul autoritatii tutelare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cu acordul autoritatii tutelare

Buna ziua,
speta...mama vitrega a tatalui meu este pusa sub interdictie din cauza bolii de care sufera (alzheimer), tatal meu fiind numit tutore al ei. Ea se afla in ingrijirea noastra la domiciliul nostru. Intrebarea mea este ce fel de act am putea face intre tatal meu ca tutore al interzisei pentru partea ei de pamant pe care il detine in coproprietate cu tatal meu (mostenire de la sotul ei si tatal lui). Ideea este de reintregire a proprietatii atata timp cat noi am fost cei care am ingrijit-o iar nepoatele ei (fiica fiind moarta) nu se intereseaza nici macar cu un telefon de ea. Stiu ca necesita acordul autoritatii tutelare in cazul unei vanzari, insa ce trebuie sa facem noi ca actul sa nu poata fi atacat mai apoi in cazul in care apar nepoatele brusc interesate. Este necesara o evaluare a proprietatii de catre un evaluator autorizat? sau care ar fi conditiile pe care autoritatea tutelara le-ar putea pune pentru a semna acest contract? De unde m-am mai interesat am inteles ca trebuie sa deschidem un cont pe numele bunicii (interzisei) in care sa-i varsam banii care reprezinta contravaloarea proprietatii insa,care ar fi solutia mai putin costisitoare, un contract de intretinere, uzufruct sau vanzare -cumparare cu clauza de intretinere? acea suprafata de teren (pentru ca imobilul este distrus in proportie de 80 %) poate fi cumparata la un pret mai mic decat cel al pietei avand in vedere o eventuala clauza de intretinere si ce acte ar trebui facute in acest sens? Mentionez ca tutorele ar face actul pe numele meu, adica sa nu fie in interes propriu...Chiar daca suna poate ca vrem sa inselam prin acest act, nu e asa, acea proprietate a fost a bunicului meu din mosi stramosi, dar fiindca ea nu este mama de sange a a tatalui meu el nu mai este mostenitorul ei. este casa in care a copilarit atat el cat si tatall si bunicul lui, intreaga proprietate fiind cumparata de catre strabunicul lui prin 1900... Sper ca m-am facut suficient de clara si va rog din suflet sa-mi dati un raspuns. Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunica cu dementa in boala alzheimer mihaimadalina mihaimadalina Buna ziua, bunica mea paterna, este diagnosticata cu dementa in boala Alzheimer de aproximativ 2 ani. De aproape 1 an este pusa sub interdictie, mama mea ( ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere EnacheSilvia EnacheSilvia Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari : Daca un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere incheiat de ambii soti in timpul vietii cu ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunicilor si a strabunicilor aspasiakali aspasiakali Lucrurile stau cam asa: strabuniciii mei au avut o casa. Strabunicul a decedat fara sa faca cuiva act de vanzare cumparare si fara testament. In acel moment ... (vezi toată discuția)