avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea bunicilor si a strabunicilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea bunicilor si a strabunicilor

Lucrurile stau cam asa: strabuniciii mei au avut o casa. Strabunicul a decedat fara sa faca cuiva act de vanzare cumparare si fara testament. In acel moment strabunica a ramas cu 5/8 din imobil si bunica cu 3/8(cred). Apoi a decedat strabunica, lasand un act de vanzare cumparare pe toate cele 5/8 unchiului meu. Actul de vanzare cumparare nu este semnat de strabunica(nu stia sa scrie). Bunica sustine ca actul nu e valabil si ca ea este mostenitoare, unchiul meu contrariul. Mentionez ca strabunica era grav bolnava (Alzheimer). Prima intrebare se refera la acest fapt:cine are dreptate?
A doua intrebare se leaga de cealalta casa(a bunicii). Bunica are in proprietate o alta casa, in care locuieste, sotul fiind decedat. Daca nu se incheie nici un act, cine si cu cat o va mosteni pe bunica(avand 2 copii, pe mama si unchiul meu) si un imobil plus o parte din cel de mai sus?
A treia intrebare se refera la unchi. Acesta are sotie dar nu au copii. Pe el cine il va mosteni? Eu nu am frati, dar el mai are nepoti din partea sotiei.
Cel mai recent răspuns: aspasiakali , utilizator 11:18, 20 Februarie 2009
Răspunsul la prima întrebare îl puteţi afla doar în instanţă, unde se vor administra toate probele. Dacă actul de care amintiţi este în formă autentică, lipsa semnăturii vînzătoarei poate fi suplinită de menţiunea făcută de notar în încheierea de autentificare.

Bunica va fi moştenită, aşa cum este firesc, de cei doi copii ai ei. Dacă unchiul fără copii va deceda înaintea bunicii, atunci singura moştenitoare a bunicii va fi fiica ei.

Unchiul va fi moştenit de soţia supravieţuitoare şi de mama dumneavoastră (sora lui). Rudele soţiei sale nu au vocaţie succesorală în succesiunea după unchiul dumneavoastră. Aceste rude vor putea dobîndi bunuri din ceea ce constituie patrimoniul unchiului doar din partea moştenită de soţia lui şi numai după decesul acesteia.
Va multumesc mult. Bunica dorea sa stie cum stau lucrurile, si mama la fel. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat. Unchiul meu fratele mamei a decedat acum 25 ani. El nu a avut copii. Eu sint unica mostenitoare in ... (vezi toată discuția)
Succesiune după strabunic, care sunt mostenitorii? Aurel0299 Aurel0299 Buna ziua! Locuiesc împreună cu părinții mei într-o casă bătrânească, părinții mei nu au acte pe casa / teren. Nici părinții tatălui(bunicii mei) ... (vezi toată discuția)
Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)