avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire soti decedati in aceeasi zi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire soti decedati in aceeasi zi

In urma unui accident auto,moare mai intai sotia,apoi,dupa cateva minute ,si sotul.
Am inteles ca totusi sotul isi mosteneste sotia.
Dat fiind ca cei doi nu au avut copii,cine,cum si in ce proportii va mosteni mai departe bunurile acestora?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 20:05, 28 August 2010
Ascendentii ( parintii) si colateralii privilegiati-fratii, ai fiecaruia dintre defuncti.Cotele depind daca e vorba doar de frati sau parinti fara a fi in concurs deci 2 clase de mostenitori, sau cele 2 clase de mostenitori impreuna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
ContSters47264, utilizator
In mod concret,daca cea care decedeaza prima,respectiv sotia, are in viata ambii parinti si un frate,iar sotul,ce decedeaza ulterior,doar tatal si o sora ,si nefiind comorienti,cum se vor distribui bunurile?
Doamna Cristina Margu puteti fi,va rog,mai explicita?
Scuze , deci: Este vorba si de sot supravietuitor care mosteneste in concurs cu fratele si parintii defunctei. In acest caz cota sotului supravietuitopr ar fi de 1/3 din masa succesorala a defunctei sotii. Decedand si acesta , in speta, succesibilii lui sunt tatal si sora, talui revenindu-i o cota de1/4 din mostenire, iar restul de 3/4 revenind surorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea in urma decesului fratelui si sotiei acestuia,fara copii larat larat Fratele meu si sotia acestuia au decedat impreuna intr-un accident.Nu au avut copii. Cum se vor imparti veniturile rezultate din vinderea unui imobil ce le-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drepturile sotului supravietuitor Vasile75 Vasile75 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti o parere cu privire la o succesiune: Doi soti au trait impreuna 30 de ani si au facut avere (bunuri imobile si mobile) ... (vezi toată discuția)
In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute ... (vezi toată discuția)