avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... juridic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

juridic

am girat cu casa la serviciu si acum sunt in somaj.Ce trebuie sa fac pentru a ridica ipoteca de pe casa,deoarece as dori sa vand casa?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 22:25, 30 August 2010
Nu stiu in ce conditii a trebuit sa va ipotecati casa pentru a va mentine locul de munca. Aveti nevoie de urmatoarele documente la cartea funciara pentru radierea ipotecii:
1. Cerere tip;
2. Declaraţia creditorului/adresa bancii creditoare din care să rezulte în mod explicit consimţământul acestuia la radierea ipotecii şi a interdicţiei de înstrăinare şi grevare, cu identificarea imobilului;
3. Dovada achitării integrale a tarifului.
mutuus sensus, mutuus disensus... asa cum ati garantat cu ipoteca asa se si desface
Nu se intelege in ce conditii ati girat cu casa.
Ati luat un imprumut de la serviciu sau erati gestionar si ati adus in garantie imobilul?
Radierea ipotecii de la cartea funciara se face la cererea caruia s-a pus ipoteca adica a creditorului. Daca este banca, aceasta va emite o adresa de radiere, daca este persoana fizica aceasta va da declaratie notariala ca a primit banii si solicita radierea ipotecii.
In ambele situatii TREBUIE achitat creditul, pentru ca nici banca si nici persoana fizica nu va solicita radierea ipotecii daca nu ati achitat.
Elena neacsu a scris :

eram casiera si de aceea a trebuit sa girez cu casa!

:offtopic: @elenaneacsu, va rog nu mai deschideti noi topicuri privind acelasi subiect.Va multumesc.
Daca spuneti ca acum sunteti in somaj inseamna ca ati predat gestiunea si angajatorul ar trebui sa va dea o adresa prin care renunta la dreptul de ipoteca. Daca primiti aceasta adresa, mergeti la Oficiul (biroul) de cadastru de la locul situarii imobilului si cu taxa de 6 lei+cerere tip completata acolo solicitati radierea ipotecii din cartea funciara.
Apoi puteti sa vindeti.
Intrebati si la un birou notarial pentru ca acestea tin chiar zilnic relatii cu cadastrul si stiu ce sa va spuna. Oricum dupa radiere tot la notar trebuie sa ajungeti.

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Cine depunea la OCPI cererea pentru radierea ipoteci? Banca sau persoana in cauza? Este vorba de un apartament cumparat prin Prima Casa ( achitat ... (vezi toată discuția)
Problema la extrasul de carte funciara adis2008 adis2008 Am achizitionat un apartament cu imprumut de la banca si restul fonduri personale. La semnarea contractului de V-C, care a avut loc la banca in prezenta ... (vezi toată discuția)
Acte necesare ridicare ipoteca,titular decedat DidierDrogba DidierDrogba Fratele meu a decedat in urma cu ceva t. A avut ipoteca pe casa,asigurarea i-a platit creditul. El avea o cota parte din casa parinteasca. Pentru ridicarea ... (vezi toată discuția)