avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale valoarea unei imputerniciri.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

valoarea unei imputerniciri.

Buna seara! Am si eu doua intrebari: pot intocmi facturi fiscale in baza unei imputerniciri date de catre administratorul societatii? sau. Care ar fi solutia legala pentru a putea intocmi facturi in numele unei societati comerciale, fara a avea nicio problema persoana in cauza, nefiind angajata!

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: kalin1010 , utilizator 16:53, 30 August 2010
Din punctul meu de vedere se poate daca exista o procura notariala in acest sens, si se respecta prevederile Legii nr. 26 /1990 a registrului comertului, republicata, care impune la art. 29 ca pe factura sa fie specificat codul numeric personal al emitentului. Procura este valabila pana la revocare.

Multumesc! Daca se intocmesc facturi fiscale de o persoana care nu reprezinta nimic in societate cu stiinta administratorului, care sunt consecintele/ sanctiunile si cine le aplica!
Problema ridicata de dvs. poate fi destul de complexa, iar reglementarea juridica o gasiti la art. 155 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Asadar adunarea generala a asociatilor este cea care constata si desemneaza persoana sa exercite actiunea in justitie daca aceasta se impune.
Sa fiu mai explicit: este legal ca nepotul meu, care nu este angajat in firma sa intocmeasca facturi cu acordul meu? I se poate intampla ceva din punct de vedere juridic? Multumesc!
In principiu, nu ar trebui sa fie probleme, dar daca aceasta este o activitate, ce se desfasoara in mod curent, asupra d-voastra ar putea plana suspiciunea ca folositi forta de munca "la negru".
Ati putea lua in calcul un angajament part-time.
Daca e vorba de o activitate sporadica (cate o factura, din cand in cand), nu trebuie sa va faceti probleme.

Alte discuții în legătură

Infiintare societate tip srl Nina1 Nina1 Persoana x a intocmit , semnat si legalizat la notar o procura atat pentru persoana x cat si o alta persoana y prin care impurtenicea o a 3a persoana z sa se ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic / reprezentare firma bukinst bukinst Avem urmatoarea intrebare> Un consilier juridic care nu are raprturi de munca prin contract cu o societate comerciala o poate reprezenta in instanta pe baza ... (vezi toată discuția)
Plata ? - factura listata doar la un calculator ? oanaportar oanaportar Buna seara ! Institutia noastra a primit de la o Societate Comerciala o Factura - intocmita si listata la un calculator, stampilata si semnata. Factura ... (vezi toată discuția)