avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu fara plata

Care este durata concediului fara plata de care poate beneficia un functionar public din administratia publica locale pentru rezolvare probleme personale ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 29 August 2010
Codul muncii reglementeaza concediile fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale la art. 148. Pentru acest gen de concedii fara plata, durata se stabileste prin contractul colectiv de munca sau prin regulament intern. Reglementarea acestor concedii o gasim si in Hotararea Guvernului nr. 250/1992 privind salariatii din administratia publica unde sunt prezentate cazurile in care se poate solicita concediu fara plata pentru probleme personale cu o durata de pana la 90 de zile. Aceste concedii se pot acorda pentru interese personale, altele decat cele prevazute in HG 250/1992, pe durate stabilite prin acordul partilor(art. 25), urmand ca pe durata acestor concedii fara plata persoanele respective sa-si pastreze calitatea de salariat(art. 26)
Va multumesc,
sarm07opr a scris:

Care este durata concediului fara plata de care poate beneficia un functionar public din administratia publica locale pentru rezolvare probleme personale ?



Legea nr.188/1999 prevede la art.95 urmatoarele :
Art. 95
(1) Raportul de serviciu se suspenda la initiativa functionarului public in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani, in conditiile legii;
b) concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap pentru afectiunile intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
c) desfasurarea unei activitati in cadrul unor organisme sau institutii internationale, in alte situatii decat cele prevazute la art. 94 alin. (1) lit. c);
d) pentru participare la campania electorala;
e) pentru participarea la greva, in conditiile legii.
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata codrutavlad codrutavlad buna ziua! care este temeiul legal ca un functionar public sa beneficieze de concediu fara plata?care sunt conditiile ca acest concediu sa fie acordat? va ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata editaama editaama un functionar public cu o vechime de 11 ani in administratie poate avea concediu fara plata ca in invatamant timp de un an, sau de mai putin? este ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de munca florinacaus94 florinacaus94 In cazul functionarului public se poate suspenda contractul de munca in cazul in care doresc efectuarea de studii in strainatate?Care este perioada maxima de ... (vezi toată discuția)