avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea la munca dupa concediul crestere copil 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea la munca dupa concediul crestere copil 2 ani

In iulie 2011 ar trebui sa incep serviciul,atunci copilul meu va face 2 ani.Intrebarea mea este ce voi face atunci,avand in vedere ca societatea la care am activat si-a schimbat statutul din srl in intreprindere individuala in tot acest timp.Din cate am vorbit cu administratorul societatii am inteles ca nu voi mai avea contract de munca acolo.Pot beneficia de somaj si care sunt procedurile pe care sa le urmez in aceste conditii?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 29 August 2010
pe durata ccc aveti c.i.m. suspendat. daca firma a dat faliment sau a fost reorganizata judiciar ar fii trebuit sa aveti c.i.m. incetat cu art. 65 c. mun. in scmb daca asa cum spuneti firma a fost preluata atunci si dvs. sunteti salariata acelei firme.
cereti administratorului sa va dea decizia de incetare a c.i.m. pentru a beneficia de somaj la data incetarii ccc.
In momentul in care s-a schimbat statutul juridic al angajatorului, acesta putea sa emita decizia de concediere in baza art.65 C.mun. ... la terminarea CCC puteti beneficia de somaj numai daca c.i.m. va inceta pe motive neimputabile dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cresterea copilului am dreptul la somaj? mihaeladenis mihaeladenis termin concediul de cresterea copilului si firma la care am lucrat a dat faliment am dreptul la somaj (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma aflu in ccc, voi reveni la munca pentru cateva ... Mariaaa11 Mariaaa11 Buna ziua. Ma aflu in Ccc, voi reveni la munca pentru cateva zile, pana cand voi primi certificatul de incadrare in grad de handicap, ulterior voi intra din ... (vezi toată discuția)
Salariat al unei firme aflate in cesiune ana_qwe ana_qwe Buna seara, Momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la data de 31 01 2010, problema mea este ca atunci cand i-am cerut angajatorului sa-mi ... (vezi toată discuția)