Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege prin care imi pot obliga vecinul sa ma lase sa intru la el in curte pentru a-mi renova peretele casei mele.
Mentionez ca intre hotar (razor) si peretele casei am lasat libera o fasie de 30 cm.
Am incercat sa-l rog, cu vorba buna insa el nu a vrut.
Am apelat la ajutorul politiei dar mi-au zis ca nu este de competenta dansilor.
Ce pot face totusi ? Nu exista nicio lege prin care acesta poate fi obligat sa ma lase cateva zile sa-mi renovez peretele casei mele ?
Multumesc.
Casa este proprietatea mea, am acte de la Oficiul de cadastru, etc. si eu am construit-o in 1968...
El are casa lui, nu asta este problema, nu este lipita de casa mea...dar pur si simplu nu vrea sa ma lase sa intru sa-mi renovez peretele din spatele casei.
El a cumparat casa lui gata facuta acum vreo 10 ani...
Multumesc.
In afara de instanta nu mai pot apela la nimeni ?...primarie, etc.
Nu exista nicio lege care reglementeaza asta ?
Daca intru totusi fara acordul lui (pot sparge o portiune din perete si pot intra), ce consecinte ar avea ?
Sfatul meu este sa nu o faceti fara o incuviintare prealabila. Ce riscati? Plangeri penale pentru tulburare de posesie, violare de domiciliu, distrugere si cine mai stie ce mai poate sustine.
Incercati in instanta obligarea lui la a va permite accesul cateva zile pentru renovarea unui perete care, daca nu va fi reabilitat, v-ar produce grave prejudicii. O sa fiti obligat la randul dumneavoastra sa-i aduceti partea din teren pe care o sa o folositi la starea initiala existenta inainte de inceperea lucrarilor.
Acest om are ceva probleme...am fost la primarie sa cer ajutorul functionarilor de acolo si acestia l-au invitat la primarie si i-au expus problema, mai mult de atat i-au spus ca daca nu ma lasa sa-mi renovez peretele o sa primeasca amenda pentru ridicarea unei constructii fara autorizare (anul trecut si-a ridicat o alta constructie (o casa/vila cu 2 nivele si nu a cerut autorizatie)....atunci a zis ca este de acord si cand am ajuns acasa a zis ca nu mai este de acord.
La o eventuala problema nu pot avea ca martori functionarii primariei ?
Functionarii nu au competenta de a stabili cum isi exercita cineva dreptul de proprietate. Pot avea o discutie, dar nimic consemnat in acest sens. A fost o tentativa de mediere si atat.
Cum nu puteti obtine consimtamantul acestuia, puteti doar sa va adresati instantei, sa va sustineti cererea si sa obtineti o hotarare in acest sens.
Renovare casa vecin
DinuX
Buna ziua!
La limita sudica a curtii mele se intinde, pe calcan, casa vecinului. Curtea noastra, desi in oras si mica, nu este betonata ci inierbata, cu ... (vezi toată discuția)