avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renovare casa vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renovare casa vecin

Buna ziua!

La limita sudica a curtii mele se intinde, pe calcan, casa vecinului. Curtea noastra, desi in oras si mica, nu este betonata ci inierbata, cu flori si pomisori si doar o alee ingusta de acces spre intrarea casei. De-a lungul casei vecinului avem straturi cu flori (acum panselute si lalele, dar am avut si narcise).
Vecinul vrea sa-si renoveze casa, inclusiv sa-si termoizoleze si sa-si tencuiasca calcanul dinspre noi. Mai mult, vrea sa betoneze o fasie de-a lungul casei lui, in curtea noastra, exact unde avem acum florile.
Suntem de acord cu termoizolatia, cu hidroizolatia fundatiei, cu tencuirea, dar nu putem fi de acord cu betonarea curtii (curtea este foarte ingusta, daca betoneaza de-a lungul casei lui ar insemna sa punem florile pe mijloc). Asa a fost curtea dintotdeauna, zic eu de la inceput, din al doilea razboi mondial; asa era cand am cumparat-o acum 10 ani si n-am gasit nicio urma contrara.
Eu stiu ca sunt obligat sa-l las sa-si reconditioneze casa asa cum este ea acum (doar tencuire), nicidecum hidroizolatie, termoizolatie, schele, betonare curte. Sunt de acord cu toate, mai putin betonare. Am prieteni care atunci cand si-au renovat casele au fost nevoiti sa apeleze la alpinisti utilitari, ca sa nu deranjeze sub nicio forma proprietatea vecinilor.
Cum este legal? Ma poate obliga sa betonez? Poate sa faca ce vrea pe proprietatea mea?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
DinuX, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:46, 9 Mai 2014
Nimeni sa-mi dea o parere?
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa vecina este construita pe granita dintre proprietati ( de zeci de ani) SZoe SZoe Casa vecina este construita pe granita dintre proprietati ( de zeci de ani). Noul proprietar al casei vrea sa o renoveze. Initial, asa cum e legal, a avut ... (vezi toată discuția)
Mi se darama casa! CarmenBindar CarmenBindar Buna seara, am si eu o mare problema. Am un perete exterior ce da in curtea vecinului, acesta nu ma lasa sa o izolez, peretele s-a crapat, am igrasie, mucegai ... (vezi toată discuția)
Autorizatie vecini pt.finisaj fatada lili7 lili7 Buna ziua, am o problema cu unul dintre vecini: construiesc o casa, am autorizatie de construre, am si acordul vecinilor. Constructia este ridicata (etaj si ... (vezi toată discuția)