avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea unui bun aflat in prorietatea unuia din soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea unui bun aflat in prorietatea unuia din soti

Buna ziua,
Problema pe care o ridic in discutie e urmatoarea.
Eu (sotia) detin un imobil proprietatea personala achizitionat dinaintea casatoriei (cumparat de parinti pe numele meu). Parintii mei sunt decedati iar eu mai am un frate (cu care nu sunt in relatii tocmai fericite).

Intrebarea 1. e: Cine are drept de mostenire a acestui apartament in momentul de fata daca mie mi se intampla un "accident"? ( ipoteza pe care o ridic e sumbra dar vreau sa stiu ce se poate intampla pentru ca nu as vrea ca familia fratelui meu sa ridice pretentii).

Intrebarea 2. e: Eu si sotul meu urmeaza sa avem un copil. Care va fi situatia mostenirii in cazul exitentei si a copilului?

Intrebarea 3. e: Daca fratele meu are vreun drept, cum pot impiedica acest lucru? Vreau ca doar membrii familiei mele (sotul si copilul) sa mosteneasca acest apartament.

Va multumesc foarte mult pentru raspuns!

Petre E.

Cel mai recent răspuns: petree , utilizator 08:22, 2 Noiembrie 2007
Sa va traiasca!
Sfatul meu, nu va apucati acum de facut hartii ... lasati timpul sa decida.

AVLIL ai uitat un lucru. Sunt soti si intre soti vanzarea e interzisa. Se poate face doar donatie, dar si asta e revocabila.

Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2007
romascanu, moderator
Sa va traiasca! :)
Va multumesc inca o data!:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea unui bun aflat in prorietatea unuia din soti petree petree Buna ziua, Problema pe care o ridic in discutie e urmatoarea. Eu (sotia) detin un imobil proprietatea personala achizitionat dinaintea casatoriei (cumparat ... (vezi toată discuția)
Act intre frati in vederea despagubirii partii mostenite DanaX11 DanaX11 Buna ziua, Imi cer scuze daca nu e locul potrivit unde sa intreb acest lucru, insa am nevoie rapida de o lamurire. Situatia este urmatoarea: In urma ... (vezi toată discuția)
Donatie cu scutire de raport, vanzare catre sot anavasile965 anavasile965 Buna ziua, Parintii mei mi-au donat in urma cu 28 ani un apartament cu 3 camere,donatie cu scutire de raport, asa cum este trecut in actul de donatie. La data ... (vezi toată discuția)