avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... predare permis dupa contestatie respinsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

predare permis dupa contestatie respinsa

Domnilor poate ma ajutati si pe mine cu niste informatii.
Am contestat un proces verbal de retinere de permis. Am pierdut (am costestat ca aveam nevoie de permis pt nunta:D). Am primit decizia judecatoriei si m-am dus apoi la politie sa predau permisul si surpriza .. nu putem lua permisul pt ca hotararea nu este definitiva si irevocabila. Cele 15 zile in care puteam sa atac decizia au trecut deci practic hotararea este definitiva si irevocabila. Acuma ce sa fac? tr sa ma duc la judecatorie sa imi puna aia stampila? treaba complicata e ca judecatoria respectiva este la 300km distanta .. deci exclus sa ma duc acolo. ce trebuie facut? imi vine pana la urma de la judecatorie hotararea aia?
Cel mai recent răspuns: bobeid , utilizator 11:46, 19 Noiembrie 2007
poti face o cerere prin posta, sa ti se trimita o copie a deciziei, dar inteleg ca o ai deja....ce sa zic :-/
incearca iar la politie, dar nu inteleg care e problema? politia nu iti primeste permisul sau ce? eu cred k retinerea opereaza de drept si cand expira termenul pentru care era retinut tu o sa fii ok, am mai auzit de cazuri in care au fost retinute permise dar nu si in fapt...:D
Am rezolvat in final. Ideea e ca politia nu primeste nici un permis decat daca decizia este legalizata de judecatorie si scrie pe ea definitiva si irevocabila, indiferent ca cele 15 zile in care decizia poate fi atacata au expirat. Faptul ca eu trebuie sa umblu dupa legalizare mi se pare aberant. Daca politia vrea treaba asta mi se pare normal sa exista un flux de comunicare intre politie si judecatorie prin care politia sa rezolve aceste probleme fara interventia cetateanului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis dupa pierderea contestatiei dar hotararea fiind neredactata mariustz mariustz Buna ziua, Se da urmatorul caz, contestatie pierduta luna trecuta in fond, cu drept de apel 30 zile de la comunicare. Comunicarea nu s-a facut pentru ca ... (vezi toată discuția)
Predare permis in urma pierderii procesului bogdan.plesa bogdan.plesa buna ziua ! v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema : am contestat un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta pentru predare permis vanExel vanExel Pe scurt: am contestat retinerea permisului pt neacordare prioritate pietoni, apoi mi-am retras contestatia, la primul termen s-a decis ca sentinta de ... (vezi toată discuția)