avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie retroactiva pt o persoana plecata in strainatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie retroactiva pt o persoana plecata in strainatate

buna ziua.am o matusa care a plecat in america acum 23 ani si are virsta de 93 de ani.traieste in america la fundati tolstoy si primeste ajutor social(a primit cetatenie) pensia din romania a ramas ,nu s-a mai interesat nimeni de ea si matusa m-a rugat acum sa vad ce s-a intimplat cu pensia ei.are vreo sansa sa mai primeasca pensia?retroactiv?
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 16:57, 29 August 2010
Mergeti la Casa de Pensii si faceti demersurile pentru a obtine pensia retroactiv.
Ca sa puteti face demersurile necesare in numele ei trebuie sa va trimita o procura autentificata la consulatul roman sau power of attorney autentificata de notar american si certificata cu apostila conform Conventiei de la Haga din 1961 (de catre secretarul de stat american din statul in care functioneaza notarul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura din america pentru vanzarea unui teren in romania cori_bv cori_bv Pe pagina Consulatului General al Romaniei la Los Angeles secciunea: Acte notariale putem citi: Pentru recunoașterea de către autoritățile române a ... (vezi toată discuția)
Respingere de catre autoritatile din romania a procurii incheiate in sua global_bystander global_bystander Buna ziua, Sunt titularul unui permis de conducere romanesc obtinut in Romania in anul 2008 pentru categoria B de vehicule, iar in luna martie a acestui ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act / cerere este necesara pentru a actiona in numele unui ong american in romania alex16ss alex16ss Mentionez ca ONG-ul nu este prezent in Romania si doreste ca eu sa il reprezint prin organizarea unui eveniment, oferindu-mi drepturi depline de a organiza, ... (vezi toată discuția)