Donatiile sunt irevocabile, dar e bine sa va consultati cu un specialist, cu actele in fata si, desigur, sa ii povestiti acestuia cum s-au derulat faptele, pentru a va putea ajuta in mod real. :)
Donatia este ca regula irevocabila. Insa, daca in speta ar exista vreunul dintre motivele strict si limitativ prevazute de lege, socrii dvs. ar putea cere revocarea donatiei.detinand probe temeinice, desigur.
De exemplu, ingratitudinea donatarului (daca donatarul a atentat la viata donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, stiind ca altii intentioneaza sa atenteze, nu l-a instiintat, daca refuza donatorului ajuns in nevoie acordarea de alimente);
In ciuda caracterului sau unilateral donatia este irevocabila, Socrii dumneavoastra nu pot sa retraga donatia si sa solicite apartamentul inapoi. Acesta va ramane in proprietatea sotului indiferent daca va fi locuit (in posesie deci) de dumnealui sau de socrii dvs. sau va ramane nelocuit. Situatiile in care donatia poate fi revocata sunt exceptionale si limitativ reglementate de lege deci, simplificand, se refera la situatiile de ingratitudine fata donator.
Contestare donatie
Daniel1956
In 2009,pentru a termina amiabil un divort,am fost pus in situatia,in loc de partaj,care imi parea un gen de tiganie,sa primesc acceptul la divort in schimbul ... (vezi toată discuția)
Succesiune
gabita_dumitrache
buna ziua, as dori sa va intrb si eu ceva^
In urma decesului tatalui meu s-a facut succesiune iar dupa aceea anul trecut mama mea a vrut sa rezolve problema ... (vezi toată discuția)
Donație
ursu67
Buna ziua , am semnat acum 19 ani in urma unui divorț , un act de donație a unui apartament proprietate comuna , in favoarea fostei soții , cu care am ... (vezi toată discuția)