avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... durata pensiei de urmas a copilului
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

durata pensiei de urmas a copilului

Daca un copil al carui tata este decedat si a beneficiat de pensie de urmas;a absolvit in vara aceasta o facultate la Universitatea Spiru Haret iar in tomana urmeaza sa isi continue studiile (abandonate) la Politehinca,mai poate beneficia in continuare de aceasta pensie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:04, 29 August 2010
Un copil poate beneficia de pensie de urmas pana la varsta de 18 ani sau daca urmeaza o facultate pana la absolvire acesteia. Pierde acest drept daca abandoneaza studiile sau daca mai urmeaza in continuare si o a doua facultate. Dar este doar o parere , nu pot sa va spun legile pe care se bazeaza aceasta parere.
Va beneficia de pensie de urmas pana la varsta de 26 de ani.

Ca urmare a aparitiei Ordinului MMFES nr.129/26.02.2008 pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr.19/2000, aprobate prin Ordinul MMSS nr.340/2001, acordarea pensiei de urmas conform prevederile art.66 lit.b) din Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, nu mai este conditionata de nivelul formei de invatamant frecventate, de tipul sau modul de organizare a acesteia, de numarul formelor de invatamant frecventate sau de absolvirea uneia sau a mai multora dintre acestea.
Sub incidenta noii reglementari, pensia de urmas se acorda copilului daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, indiferent de nivelul acesteia, pana la terminarea studiilor, fara a depasi data la care copilul urmas implineste varsta de 26 de ani.
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas - desi am varsta de 22 de ani si sunt in continuarea studiilor nu am mai primit samaria samaria Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Am terminat prima facultate in 2008 si sunt inscrisa la alta momentan (spiru haret) si nu inteleg de ce nu am mai primit ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre pensia de urmas ContSters159819 ContSters159819 Buna ziua, m-am inscris recent la o facultate si voi urma cursuri cu frecventa redusa, as dori sa stiu daca o sa primesc pensia de urmas chiar daca nu sunt la ... (vezi toată discuția)