avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In caz de neprezentarea a unui mostenitor pentru dezbaterea mosteniri si vinderea ei ce masuri legale se pot lua pentru vinderea ei? Mentionez ca suntem 4 mostenitori iar unul din frati nu vrea sa vindem pamantul.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 13:37, 29 August 2010
cel mai probabil notarul va emite un titlu de mostenitor pe cota parte, dupa care va trebui sa incepeti Procedurile de iesire di indiviziune...adica partajul!!
mai intai, trebuie sa fie stabilite cotele care se cuvin fiecarui mostenitor. Ulterior, fiecare dintre acestia, pot instraina cota ideala care i se cuvine ca urmare a acceptari mostenirii ( cu riscurile de rigoare pentru cumparator), fie sa se parcurga urmatoarea etapa, respectiv cea a impartirii in concret, a mostenirii.
Din cate povestiti dvs. aici pe site, inteleg ca nici macar prima etapa a stabilirii mostenitorilor si a averii ce urmeaza a o primi acestia nu s-a realizat, astfel incat nici nu poate fi vorba de vreo vanzare legala.......:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde partea mea de mostenire?? julius.jr julius.jr Sintem 4 frati ce au acceptat mostenirea. Am gasit cumparator pt partea mea dar notar a zis sa vina si cei 3 sa dea o semnatura ca sint de acord cu acest ... (vezi toată discuția)
Mostenire[cum afla un mostenitor ce i se cuvine] jondoe1 jondoe1 buna ziua, ma intereseaza cum afla si de unde un mostenitor care este marimea si valoarea bunurilor la care are dreptul,mai precis de la cine afla suprafata ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire leusan leusan Ce acte imi trbuiesc pentru a vinde cota mea de mostenire aflata in indiviziune? dar pentru a face act de donatie? (vezi toată discuția)