avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociati intr-un srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociati intr-un srl

In anul 2007 m-am asociat cu cineva la constituirea unei firme, fiecare detinem cate 50%.
Pentru inceput am hotarat amandoi sa nu luam nimic din firma pana nu se pune pe picioare afacerea avand amandoi servici .
Dupa 3 ani de functionare asociatul meu renunta la servici si se angajeaza la societatea noastra incasand si un salariu. Eu in continuare lucrez dar am incercat sa ma inteleg cu el ca ar fii timpul sa am si eu ceva beneficii de pe urma banilor investiti alaturi de el dar ma lovesc de un refuz total motivand ca el isi ia un salariu ca trebuie sa traiasca si el, sotia lui nu are servici si au si un copil, fata de familia mea in care avem servici amandoi.
Intrebarea mea este cum pot obtine si eu un beneficiu din aceasta firma in care am investit. Cum il pot obliga legal
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 10:51, 31 August 2010
Este foarte simplu. Excat cum a procedat asociatul asa sa faceti si dvs..
Va angajati si dumneavoastra prin cumul de posturi.
Chiar daca art. 35 din C. muncii se refera la "cumul de functii" in realitate este vorba si de "cumul de posturi".
Va angajati la firma la care sunteti asociat cu 4 ore sau mai putin.
si asa cred ca vor fii probleme.
cred ca raspunsul lui ar fi ca impovaram firma prea mult cu impozite pe salariul meu .
ca el a fost nevoit sa se angajeze ca sa beneficieze el si familia lui de asigurarea de sanatate, lucru de care eu beneficiez finnd deja angajat in alta parte cu carte de munca.
in esenta cred ca el cam doreste sa ma dea la o parte din firma
Problema nu este chiar asa de simpla cu ,, datul afara din firma"... Acest lucru se poate realiza de comun acord sau in caz de neintelegere in instanta. Incercati sa aveti o discutie cu asociatul in care sa ii spuneti punctul dvs. de vedere. Aveti si unele variante - la intelegere sa va retrageti din societate sau daca aveti bunuri in patrimoniul societatii puteti sa incercati o divizare a societatii. Speta poate fi destul de complexa si ideal ar fi sa o discutati face to face cu un avocat. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii fara angajati onyx onyx - SRL avem ca activitate si servicul calculatoarelor,suntem 2 asociati, si nu avem nici un angajat . - Pentru a putea emite facturi pentru prestari service ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii ileana36 ileana36 Poate un angajator sa te oblige sa prestezi fara sa fii platit o a doua functie ? Colega mea va pleca in concediu de maternitate. Ea este casiera ... (vezi toată discuția)