avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii

Poate un angajator sa te oblige sa prestezi fara sa fii platit o a doua functie ?
Colega mea va pleca in concediu de maternitate. Ea este casiera primariei.
Eu sunt angajat contractual ca sef serviciu situatii de urgenta.
Va rog sa ma-mi dati baza legala, daca se pot cumula cele doua functii si daca cea de casier i-mi va fi platita.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 07:23, 1 Octombrie 2010
se pot cumula de catre niste inculti cu idei nesimtite!!!
trebuie sa fiti platita cu inca 50% din salariu... eu nu consider a fii o compatibilitate intre cele doua functii... ma astept ca sa fiti numita eventual si primar atunci da exista si compatibilitate =D>
Mie nu mi se pare corect sa prestez cele 2 servicii. De aceea as avea nevoie de o baza legala. Pur si simplu ma obliga!!!
Salariul este tot acelasi, daci traiasca munca patriotica.
Chiar nu se poate angaja LA O PRIMARIE o persoana cu contract de munca pe perioada determinata?
LEGE nr. 53 din 24 ianuarie 2003 - CODUL MUNCII
ART. 30
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

LEGE-CADRU nr. 330 din 5 noiembrie 2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

ART. 26
(1) În cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat prin concurs sau examen, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante.
(2) Posturile vacante şi temporar vacante din unităţile sanitare publice, din unităţile de asistenţă socială şi medicosocială, de cultură şi învăţământ, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate.

Teoretic#-o, pe acel post care va fi temporar vacant, ar putea fi angajata o persoana din afara pe durata determinata sau un angajat prin cumul de functii.

Practic? nu exista criterii de evaluare si procedura aplicabila pentru a putea organiza un concurs.=D>

De ce? pentru ca din noiembrie 2009, guvernul nu a emis un h.g. aplicabil si celor din administratia locala, asa cum este si cazul avansarii si promovarii personalului contractual, dar a putut emite destule h.g. pentru unele ministere si institutii din subordinea lor...:hammer:

Pana si ministerul "muncii" si-a tras H.G. nr. 711/2010 care se aplica doar "personalului contractual din cadrul aparatului propriu al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi instituţiilor sau autorităţilor aflate în subordine, coordonare ori sub autoritate"...X-(

Concluzia: Cei de la "centru"nu dau doi bani pe muritorii de rand din administratia locala:((, asa ca institutiile sunt fortate sa puna 1 om sa exercite 2/3/x functii si sa fie platit doar pentru una...

Reforma in Romania = Mai putini angajati, care sa indeplineasca atributiile mai multor functii si care sa fie platiti cu salariul nesimitit de 600 de lei brut.
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
Tanjiani, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca mirela teodora mirela teodora Un post de personal contractual este impartit in statul de functiuni aprobat in 2 jumataţi de norma: 1/2 norma pentru a fi ocupata de profesor grafica si ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii ileana36 ileana36 Soul meu este angajat contractual la primarie in functia de sef servicii pentru situatii de urgenta. O colega a ui va intra in concediu de maternitate, ea ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii in invatamantul prescolar herea marinela herea marinela Sunt educatoare titulara la o gradinita cu program prelungit. O colega a plecat spre un alt job in Italia iar postul ei nu a fost ocupat inca si nici ISJ-ul nu ... (vezi toată discuția)