avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Baza de calcul contributii cf. OUG 58/2010 si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Baza de calcul contributii cf. OUG 58/2010 si cheltuielile deductibile limitat

Buna ziua!

Ca medic, profesie liberala, daca am facut in luna august cheltuieli deductibile limitat, le-am inregistrat in RJIP si in fisa de operatiuni diverse pentru cheltuielile deductibile limitat, cum calculez baza de calcul pentru CAS si Somaj tinand cont de faptul ca numai la sfarsitul anului pot calcula plafonul pentru respectiva cheltuiala deductibila?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cpatenta , utilizator 08:49, 1 Septembrie 2010
Nu are nimeni un raspuns?

Imi spunea un contabil sa scad intreaga cheltuiala deductibila limitat din venitul brut si sa fac regularizarea de CAS si Somaj la sfarsitul anului.

Dar cum se face regularizarea? OUG 58 nu zice nimic de vreo regularizare de CAS si Somaj.

O parere?
Ord 58 nu zice nimic de regularizare. Probabil vor veni cu o completare.
Momentan stim ca se platesc contributiile de somaj( 0.55%) si CAS ( 10.5%) la profitul realizat lunar . Daca luna viitoare veti avea pierdere, veti face declaratii cu "0" si nu veti avea nimic de platit.
Normal ar fi sa se faca regularizare la sf. de an iar contributia anuala platita sa nu fie mai mica decat cea aferenta salariului minim pe ec. (daca nu aveti cumva si contract de munca la vreo societate) pt a putea beneficia de asigurarile respective ( pensii si somaj).
La sanatate se poate plati trimestrial la nivelul salariului minim pe ec., iar la sf. de an se face regularizarea pe baza deciziei de impunere primita de la Fin.
Daca gresesc, va rog sa competati ...
Nu gresiti, decat poate la procentul de somaj care este 0,5%, dar problema mea e alta.
Am platit contributia la CMR in luna august si aceasta e deductibila in limita a 5% din venitul anual brut.
Ori eu nu pot afla cat inseamna 5% din venitul anual brut realizat decat la sfarsitul anului, deci nu pot stii acum cat din respectiva cheltuiala pot scadea luna aceasta pentru a afla baza de calcul a contributiilor la pensii si somaj.

Am trimis mailuri si la ANAF si la AMOFM si la CNPAS. Nimic pana acum. Vineri ma duc in vizita pe la ei. Poate pana pe 25 septembrie aflu ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul pentru cas si somaj daca am avut in luna august cheltuieli deductibile limitat cpatenta cpatenta Buna ziua! Revin aici cu o intrebare pe care am pus-o si in sectiunea de contabilitate a forumului si la care nu am primit inca un raspuns: Daca in luna ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 - suma deductibila pentru contractul pe drepturi de autor alex68 alex68 Buna ziua, Va rog mult, ajutati-ma in urmatoarea problema. Sunt salariata si am, la o alta societate, un contract pe drepturi de autor, in valoare bruta de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate contributie obligatorie colegiul medicilor Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, - conform codului fiscal , art 48 al 5 lit \" n) cheltuielile reprezentând contribuţiile profesionale obligatorii datorate, potrivit legii, ... (vezi toată discuția)