avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intentare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intentare divort

Am si eu o problema mai delicata... As vrea sa intentez divort. Problema este ca am construit in timpul casatoriei o casa care se afla pe un teren luat de sotul meu inainte de a ne casatori noi. Valoarea reala a casei este pe la 200.000 de euro... Problema este ca nu avem inca definitivate actele pt casa... abia acum este in lucru autorizatia de constructie... Cum se va proceda la partaj? Am investit personal foarte multi bani in casa aceea si nu-mi permit sa ii pierd... In plus, mai avem si o fetita de aproape 2 ani si as vrea sa-i obtin custodia totala, fara ca el sa aiba drept de vizita... asta pt ca pe mine m-a lovit, de aici si motivul pt care vreau sa divortez si nu vreau sa-l mai las sa se apropie de copil. Cum trebuie sa procedez?
Casa fiind construita in timpul casatoriei este posibil ca partajul sa se faca in natura.In concluzie veti dobandi un drept de proprietate asupra unei cote parte din casa si un drept de superficie asupra terenului deoarece acesta nu a fost dobandit in timpul casatoriei.Sa obtineti custodia totala va fi cam greu.
Din pacate nimeni de pe acest site nu va poate garanta obtinerea locuintei.
Solutiile in partaj ar putea fi:
- atribuirea casei catre dumneavoastra, caz in care ati putea obtine un drept de superficie asupra terenului si o sa fiti obligata la plata unei sulte catre sot;
- atribuirea casei catre sotul dumneavoastra cu obligarea lui la plata unei sulte catre dumneavoastra (si tind sa dau mai multe sanse acestei variante in detrimentul primei varante);
- daca impartirea in natura este posibila, se pot forma 2 loturi care sa va fie atribuite;
- vanzarea casei si impartirea banilor rezultati;
In ce priveste incredintarea minorei, aceasta va fi incredintata parintelui care are posibilitatile materiale si morale pentru crestere si educare, interesul copilului fiind primordial.
In ce priveste dreptul de vizitare, nu cred ca puteti obtine o interdictie de vizitare; casatoriti sau nu, ambii parinti au obligatii si drepturi cu privire la copilul lor.
pe mine nu ma intereseaza sa obtin casa... prefer sa o vindem si sa impartim banii...intrebarea mea era daca se poate face acest lucru avand in vedere faptul ca nu exista acte pt casa....
In legatura cu copilul, eu sunt inca in concediu de maternitate... dupa aceea nu voi lucra un an pt ca voi fi ocupata cu licenta... eu practic am crescut singura copilul... imi permit sa o intretin fara nici o problema... sa-i ofer tot ce are nevoie... am si alta casa de la parinti mei... nu voi avea probleme cu custodia doar pt ca nu am un serviciu, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj teren cumparat inainte de casatorie emil nastase emil nastase avem o casa construita pe numele ambilor soti, parti egale. terenul pe care a fost construita casa a fost al sotiei, dobandit prin cumparare cu 4 ani inaintea ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri comune AdiRoman AdiRoman Buna ziua , Situatia este urmatoare : Un imobil , respectiv casa , construita pe trenul bun propiu ( cumparat inaintea casatoriei ) cu un ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului meu koko78 koko78 buna.as avea si eu o intrebare ?sunt in divort ,bebele meu are 5 luni.pot sa obtin custodia lui?sotia are rate de 5 mil.in caz de divort ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)