avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare-cumparare

va rog sa-mi spuneti daca este valabil un contract de vanzare- cumpare scris de mana acum vreo 10 ani , in prezenta martorilor, ambii parteneri[vinz, cump] fiind decedati .mostenitorii se pot folosi de acest act chiar daca nu a fost facut la notar?
Cel mai recent răspuns: mari2011 , utilizator 20:08, 29 August 2010
Ce anume s-a vandut/cumparat?
Da, cu conditia sa promoveze o actiune in constatare la instanta de judecata cu tot ce implica acest lucru.
multumesc s-a tranzactionat un teren arabil de 2100mp
Cu o actiune in perfectare vanzare cumparare puteti da eficienta acelui act sub semnatura privata.
adica sa inteleg ca trebuie sa ajung in instanta pentru a demonstra ca actul respectiv a fost corect/ si pe cine sa chem in instanta , eu sunt mostenitorul terenului iar ambii parteneri[vinz si cump ] sunt decedati

Alte discuții în legătură

Act de mana popc popc Buna seara, Tatal meu a cumparat un teren acum 10 ani de la o matusa si s-a intocmit un act de mana cu 2 martori, in care s-a specificat suma si suprafata de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate legaliza un act de mana violetis16 violetis16 Buna ziua, in 1983 am cumparat jumatate de teren de gradina de la un proprietar care a decedat, iar cealalta jumatate a cumparat-o altcineva care de asemenea a ... (vezi toată discuția)
Tranzactie teren agricol cu chitanta de mana topmasaj topmasaj Buna ziua! in 1991 mama a cumparat un teren agricol in baza unei chitante de mana cu 2 martori. in 2008 vanzatorul a dat o declaratie notariala prin care ... (vezi toată discuția)