Buna seara,
Tatal meu a cumparat un teren acum 10 ani de la o matusa si s-a intocmit un act de mana cu 2 martori, in care s-a specificat suma si suprafata de teren(nr. parcela, lot, etc). Nu s-a finalizat vanzarea cum,pararea terenului prin act la notar si intre timp martorii, tatal si matusa au decedat.
Matusa(vanzatorul) a decedat prima dar a lasat prin testament toata averea mobila si imobila unei persoane X. Detin actul de mana legalizat la notar, dar acest teren este pe titlul de proprietate al matusii, iar in testamentul lasat nu sunt nominalizate bunurile mobile si imobile lasate mostenire. Terenul a fost in posesia faptica a tatalui meu adica l-a lucrat, dar scriptic el apare in mostenirea lasat de matusa, persoanei X.
Tatl meu (cumparatorul) a decedat acum 2 ani.
Pentru a intabula acest teren, ce trebuie sa fac? Care sunt pasii pe care trebuie sa i urmez? Cui sa ma adessez? Instantei sau unui notar?
Va multumesc.
Mostenitorii tatalui dumneavoastra il vor chema in judecata pe mostenitorul testamentar al matusii si vor solicita perfectarea vanzarii tranzactionate prin actul de mana si care nu a mai fost perfectat la notar.
Inteleg ca unul din martori mai traieste, depuneti actul de mana si in completare veniti cu alti 2 martoi care sa confirme ca acest teren a fost stapanit pasnic de tatal dumneavoastra de la data incheierii actului sub semnatura privata.
BUNA ZIUA , SCUZATI in trarea in comentariul si raspunsul dtr ,dar am o intrebare :
- un act de vanz-cump mana (pierdut de cumparator care este decedat cat si vanzatorul ) nelegalizat se poate in voca - a exista -daca dintr-o adresa a finantelor reese ca ar fi exixtat ? multumesc
Succesiune
agent_marius
cei 5 mostenitori suntem 4copii si o nepoata.Am uitat sa va mai prezint un detaliu important,eu sunt cea mai mica dintre frati si am locuit si locuiesc in ... (vezi toată discuția)