avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de mana

Buna seara,
Tatal meu a cumparat un teren acum 10 ani de la o matusa si s-a intocmit un act de mana cu 2 martori, in care s-a specificat suma si suprafata de teren(nr. parcela, lot, etc). Nu s-a finalizat vanzarea cum,pararea terenului prin act la notar si intre timp martorii, tatal si matusa au decedat.
Matusa(vanzatorul) a decedat prima dar a lasat prin testament toata averea mobila si imobila unei persoane X. Detin actul de mana legalizat la notar, dar acest teren este pe titlul de proprietate al matusii, iar in testamentul lasat nu sunt nominalizate bunurile mobile si imobile lasate mostenire. Terenul a fost in posesia faptica a tatalui meu adica l-a lucrat, dar scriptic el apare in mostenirea lasat de matusa, persoanei X.
Tatl meu (cumparatorul) a decedat acum 2 ani.
Pentru a intabula acest teren, ce trebuie sa fac? Care sunt pasii pe care trebuie sa i urmez? Cui sa ma adessez? Instantei sau unui notar?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 10:04, 19 Iulie 2011
Mostenitorii tatalui dumneavoastra il vor chema in judecata pe mostenitorul testamentar al matusii si vor solicita perfectarea vanzarii tranzactionate prin actul de mana si care nu a mai fost perfectat la notar.
Inteleg ca unul din martori mai traieste, depuneti actul de mana si in completare veniti cu alti 2 martoi care sa confirme ca acest teren a fost stapanit pasnic de tatal dumneavoastra de la data incheierii actului sub semnatura privata.
Nu mai traieste nici un martor. Practic, toate partile din actul de mana sunt decedate- tatal, matusa, martorii.
Multumesc.
BUNA ZIUA , SCUZATI in trarea in comentariul si raspunsul dtr ,dar am o intrebare :
- un act de vanz-cump mana (pierdut de cumparator care este decedat cat si vanzatorul ) nelegalizat se poate in voca - a exista -daca dintr-o adresa a finantelor reese ca ar fi exixtat ? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire olteanu dumitru olteanu dumitru Am avut o matuse cu domiciliul in Ploiesti (sora tatalui meu) si care care a decedat in 2005 lasindu-ne(suntem 3 bfrati) prin testament 1/2 din casa detinuta ... (vezi toată discuția)
Succesiune agent_marius agent_marius cei 5 mostenitori suntem 4copii si o nepoata.Am uitat sa va mai prezint un detaliu important,eu sunt cea mai mica dintre frati si am locuit si locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Unde pot afla daca o ruda a fost inclusa in testament si daca are si certificat de mostenitor? vlad19722 vlad19722 Buna ziua! O matusa care a decedat a avut 5 hectare teren arabil ale dansei.Matusa nu a avut copii.Suntem mai multi mostenitori care avem dreptul la acest ... (vezi toată discuția)