avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale informatii desschidere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

informatii desschidere firma

buna seara,


Doresc sa deschid o firma si as avea mai multe intrebari in legatura cu demersurile pe care trebuie sa le fac in consecinta.
1 Am o datorie la finante de aproximativ 2 ani in valoare de 2000 de pe activitati inregistrate be baza contractului de mandat. si doresc sa stiu daca pot sa imi ridic cazierul judiciar, si daca aceasta datorie ma poate opri sa deschid un SRL?
2 Aveti cunostinta daca Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) acorda credite pentru IMM-uri din fondurile lor proprii?Si daca acorda atunci se poate beneficia de aceste credite sau imprumuturi inca de la momentul depunerii actelor pentru firma, sau doar dupa ce firma exista si produce deja?
3 Care sunt formularele tip ccare trebuiesc competate pentru deschiderea unui SRL ( formularul pentru rezervarea nr de firma, etc), deoarece eu ma aflu in germania momentan si as dori sa am toate autorizatiile luate si formularele completate cand depun pentru deschidere.
cam cat costa deschiderea?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 08:28, 30 August 2010
1. Faptul ca aveti o datorie fata de stat, aceasta nu este inscrisa in cazierul judiciar ci in cazierul fiscal - puteti cere de la DGFP un cazier fiscal contra cost 5 lei pentru eliberarea in 10 zile si 20 lei pentru eliberarea in regim de urgenta - maximum 5 zile. Acest demers sa-l faceti pentru informarea dumnevoastra si evitarea unor cheltuieli inutile inainte de a va constitui firma, deoarece exista un protocol intre ANAF si Oficiul National al Registrului Comertului prin care se elibereaza automat registrului comertului certificatul de cazier fiscal.
2. Firma cu siguranta trebuie sa existe deja, deoarece este absurd sa se acorde un credit pentru o societate in curs de constituire.(care nu exista de fapt)
3. Formularele le gasiti pe site-ul ONRC - www.onrc.ro si sunt:
- cerere rezervare-denumire firma
- cerere de inregistrare
- declaratie de autorizare model 1 sau 2 dupa caz
- vector fiscal
- specimenul de semnatura( se da in fata persoanei abilitate de la registrul comertului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare deschidere firma franciscanul franciscanul buna seara, Doresc sa deschid o firma si as avea mai multe intrebari in legatura cu demersurile pe care trebuie sa le fac in consecinta. 1 Am o datorie ... (vezi toată discuția)
Cat mar putea costa ? stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua, Am si eu o intrebare ' Tocmai am terminat facultatea si asi dori sa imi deschid o firma de paza si protectie si o scoala de specializare si ... (vezi toată discuția)
Infintare firma boggieuk boggieuk Buna ziua, Vreau sa-mi infintiez o firma si asi dori sa stiu ce acte imi trebuiesc la Registrul Comertului ?Multumesc frumos! (vezi toată discuția)