avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cat mar putea costa ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cat mar putea costa ?

Buna ziua,
Am si eu o intrebare '
Tocmai am terminat facultatea si asi dori sa imi deschid o firma de paza si protectie si o scoala de specializare si scolarizare pentru paza (Aviz de agent paza) . Are cineva idee cat ar costa actele sa deschis SRL si de ce am nevoie la inceput ...Ce ma obliga legea sa am in societatea de paza. Orice informatie imi este utila. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 13:11, 9 Martie 2011
Costurile infiintari SRL difera in functie de valoarea capitalului social, numarul asociatilor si de numarul activitatilor pe care urmeaza sa le desfasoare respectiva societate.
Valoarea minima a capitalului social pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata ( SRL )e ste de 200 lei. Aceasta suma reprezinta aportul in numerar al asociatilor. La aceasta suma se adauga diversele taxe care trebuiesc achitate pentru infiintarea unei firme:
• taxa cazier fiscal 20 lei (cu urgenta)
• rezervare nume firma 44 lei
• taxa la Registrul Comertului, taxa de publicare in Monitorul Oficial, taxa de timbru judiciar, timbrul judiciar in valoare de 30 bani reprezinta toate taxele care se platesc la Registrul Comertului si insumeaza aproximativ 300 lei
• taxa notariala pentru autentificare act constitutiv, specimen de semnatura, declaratii pe propria raspundere ale viitorilor asociati privind faptul ca nu au antecedente penale si ca indeplinesc conditiile legale prevazute de lege pentru a detine calitatea de asociati si administratori, se cifreaza la aproximativ 400 lei
In total pentru a putea infiinta o societate comerciala cu raspundere limitata ( SRL ), trebuie sa aveti pregatita o suma de cel putin 1.000 lei.

dar am inteles ca dupa o perioada de timp trebuie sa iau un certificat ISO .Imi poti spune ce este acel certificat ? si ce conditi trebuie sa reprezint pt al loa ? Crezi ca 15-20 de mii de euro imi ajunge pt a deschide o firma de paza cu 50-100 de angajati de inceput ?
Aici gasesti informatii despre certificatul ISO [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
Tifigiu Laura, Consilier juridic
Demersurile de infiintare si autorizare (licentiere) a unei firme de paza sunt un pic diferite de demersurile ce se efectueaza la infiintarea majoritatii SRL-urilor.

In linii mari, etapele sunt:

1) Rezervarea denumirii firmei si intocmirea actului constitutiv;
2) Demersurile de avizare prealabila, mai exact, Avizul de principiu eliberat de inspectoratul judetean de politie sau, dupa caz, de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti;
3) Inregistrarea firmei la Registrul Comerutului;
4) Demersurile de inregistrare a denumirii societatii si a insemnului distinctiv (al emblemei) la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.
5) Demersurile de obtinere a licentei de functionare de la Politie.

[...] un model de Aviz de principiu (in care am acoperit datele clientului, pt pastrarea confidentialitatii):
- [ link extern ] /

:luck:
o mica precizare cu privire la taxele percepute de ORC:
- rezervare denumire 64 lei;
- taxe infiintare 400 lei.
Cazierul fiscal se obtine de catre ORC iar taxele sunt incluse in cei 400 lei, nu se mai depun timbre judiciare, actul constitutiv nu trebuie autentificat de notar, iar declaratiile de asociat si administrator, precum si specimenul de semnatura se pot da la ORC si sunt scutite de taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor firme! succes succes BUNA ZIUA! va rog sa-mi spuneti de ce acte am nevoie si cum procedez ca sa modific statutul unei societati, sa modific actul constitutiv sau sa schimb codul ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva dan chiru dan chiru se poate transforma un srl inregistrat ca platitor de tva in srl neplatitor de tva? (vezi toată discuția)
Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)