am o nelamurire ...asiguratorul meu care mi-a eliberat polita de asigurare RCA impreuna cu chitanta (care dovedeste plata primei de asigurare)...doar ca aceasta chitanta nu are acelasi numar de chitanta cu numaru de chitanta inregistrat pe polita de asigurare RCA(un numar difera)...dupa ce am platit polita m-a facut atenta asupra acestei erori chiar asiguratorul....in acel moment am cerut anularea chitantei si eliberarea unei noi chitante cu numarul corespunzator politei de asigurare RCA...asiguratoru mi-a spus ca va rezolva cat mai repede posibil incidentu...
.... dar ulterior mi-sa ras in nas spunandu-mi sa ma duc la OPC...ce sa fac??? are importanta mare aceea chitanta??? este obligat sa imi dea chitanta corecta???
Da, este obligat si trebuia sa faca corectura pe loc printr-o simpla interventie la centrala lor. Acum pt politie nu are importanta chitanta dar in caz de eveniment necazurile o sa vi le faca tot asiguratorul dv. RCA. Modificarea se poate face si acum dar trebuie sa faceti o cerere scrisa in cazul acesta pt. ca se vede treaba ca nu sunt pre seriosi.
multumesc mult pt raspuns!!! eu am refuzat sa iau polita de la asigurator...dar bani i-am dat deja...si am cerut sa faca modificarea...a spus ca a mai sunt persoane in locu meu si nici una nu a cerut sa i-se corecteze greseala...dar va face exceptie in cazu meu si ca a facut demersurile pentru reglementare in actele LOR, nu si in actele mele...si inca ceva chitanta nu e stampilata e doar semnata...abordandu-l mi-a spus ca acele chitante de la Asirom nu trebuiesc stampilate...oare OPC-u ma poate ajuta??? cui sa ma adresez?? polita e incheiata in 26.08.2010
OPC-ul va va indruma catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
Ceea ce trebuie sa retineti e faptul ca, in caz de dauna, nu trebuie sa aratati decat copia dupa polita, nu si dupa chitanta care face dovada platii asigurarii R CA. In acelasi timp, orice erori din partea reprezentantului asiguratorului nu il scuteste pe acesta de la plata despagubirilor.
Cand asiguratorul RCA al dv. in cazul unui eveniment va verifica valabilitatea politei , faptul ca nu corespunde seria chitantei din polita cu cea din evidenta faptica va fi un motiv de a va plimba. si nu trebuie sa le dati ocazia. Pe politisti nu-i intereseaza chitanta dar asa cum v-am mai spus, tot pe asiguratorul care a facut polita.
Ms frumos pt toate raspunsurile...Am rezolvat problema! Am trimis niste e-mail la Bucuresti la sucursala principa Asirom, a doua zi am fost sunata de directoru adjunct de la Asirom, si-a cerut scuze in numele angajatului iar in 2 ore mi-sa rezolvat probleme...Am fost la birou unde mi-sa eliberat alta polita RCA, de aceasta data corect!!!