avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credit

Va rog sa ma lamuriti intr-0 problema De o scurta perioada de timp am divortat de sotia mea...In timpul casatoriei am contractat un credit pe care l-am folosit in interes familial.Actualmente ma aflu intr-o situatie financiara foarte dificila ca aproape nu mai pot sa-mi platesc ratele ,pe dealta parte ia ridica pretentii la partaj.INTREBAREA MEA ESTE credeti ca se va lua in calcul la partaj faptul ca eu am ramas cu plata unui credit la banca, credit pe care l-am folosit in scop familial?sau cum ar trebuii sa anunt banca ca sa o someze si pe ea la plata ratelor?cind sunt in intirziere de plata.
Va multumesc!
La partaj se va tine cont de credit
Este bine sa solicitati bancii achitarea ratelor si de catre fosta sotie aratand faptul ca ea este coplatitor, iar in prezent veniturile de care s-au tinut cont la contractarea imprumutului nu mai sunt aceleasi datorita faptului ca sunteti divortati, iar in viitor veti fi in imposibilitatea sa achitati singur ratele.
Creditul fiind pe numele dumneavoastra va trebui ca dumneavoastra sa platiti ratele insa acest credit va fi inclus in masa partajabila ceea ce inseamna ca se va tine cont de acest credit la procesul de partaj si de asemeni se va tine cont si de perioada de dupa divort,in care ati platit doar dumneavoastra ratele la creditul contractat in timpul casatoriei. Cu banca nu stiu ce sanse aveti pentru ca intr-o situatie asemanatoare mi s-a raspuns ca banca isi va indrepta atentia asupra coplatitorului doar in situatia in care creditorul, adica dumneavoastra, nu mai aveti posibilitatea de a plati ratele, adica daca timp de 3 luni consecutive nu platiti ratele abia atunci banca se va indrepta impotriva coplatitorului dar va adauga desigur si cheltuieli suplimentare pe langa creditul contractat de dumneavoastra (penalizari, cheltuieli cu executarea silita, etc). Cel mai bine ar fi sa mergeti la banca si sa vorbiti cu juristul bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mihai69 mihai69 Buna ziua, nu sunt tocmai in cea mai fericita perioada a vietii mele de aceea am nevoie de sfatul dvs.Casatorita ,2 copii in pragul divortului cu un credit de ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la imprumut bancar misu1972 misu1972 Buna ziua, am fost casatorit pana in anul 2012 cand am divortat in mod amiabil la notar. In anul 2011, in timpul casatoriei, sotia a facut un imprumut pe ... (vezi toată discuția)
Partaj, credite elenusht elenusht Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa ... (vezi toată discuția)