AM UN CONTRACT LA [EDITAT] PENTRU SERV DE DATE ( MODEM + INTERNET ) VALABIL PANA IN NOIEMBRIE 2011 ; AM FOST LA [EDITAT] SI MI-AU SPUS CA TREBUIE SA PLATESC O " TAXA PENALIZARE CONTRACT " CARE LA UN CONTRACT DE 2 ANI ESTE 150 EURO . DAR PENTRU CA NU MAI AM 2 ANI PERIOADA CONTRACTUALA AS MAI AVEA DE PLATA 100 EURO . STIU CA EXISTA O LEGE CARE INTERZICE CLAUZELE ACESTEA . VA ROG SA MA SFATUITI CE SA FAC , VA MULTUMESC
RASPUNSUL CELOR DE LA [EDITAT]
1 - Va confirmam primirea si parcurgerea mesajului pe care ni l-ati adresat si va multumim pentru oportunitatea oferita de a reveni cu clarificari privind rezilierea contractelor inainte de perioada contractuala agreata.
Asadar va informam ca incepand din 23.07.2010, odata cu intrarea in vigoare a legii 161/2010 si in conformitate cu aceasta, in cazul incheierii inainte de termen a contractului, [EDITAT] va solicita o despagubire ce se calculeaza in functie de taxa de reziliere, astfel cum este mentionata in contract, si numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei contractuale.
Aceasta despagubire este solicitata respectand Legea 161/2010 citata de dumneavoastra in care se mentioneaza si faptul ca "Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."
Calculul acestei despagubiri se face dupa exemplul urmator: la o taxa de reziliere prevazuta contractual de 150 Euro pentru o perioada de 24 luni, pentru rezilierea contractului mai devreme cu 6 luni de data de expirare a perioadei contractuale taxa de justa despagubire va fi : 150:24x6 = 37.5 Euro.
2 - Va subliniem urmatorul fragment din legea Legea nr. 193/2000, Publicata in Monitorul Oficial 497 din 19 iulie 2010, Art. 84 in care se mentioneaza: "Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."
[EDITAT] a respectat legea in vigoare pana la data de 23 iulie 2010, aplicand taxa unica de reziliere inainte de termen, ulterior a aplicat taxa de justa despagubire, care, conform noii legi in vigoare, consta in taxa curenta de reziliere impartita la numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei contractuale.
Va rugam sa luati in considerare faptul ca in momentul in care ati ales sa faceti prelungirea de contract, ati fost de acord sa pastrati si sa utilizati abonamentul [EDITAT] pentru o perioada de 24 de luni si prin semnarea contractului v-ati dat acceptul.
De asemenea prin semnarea contractului ati fost de acord si cu termenii si conditiile imputate de subscrisa.