avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Micul dictionar juridico-diabolic
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Micul dictionar juridico-diabolic

Motto: Omnis definitio periculosa est! (sper ca nu si pentru cel care o face!)

Daca domnul Bierce ar mai fi trait ... Eeeeeeh ... si nici eu nu ma simt prea bine :sorry:

Avocatura: Arta transformarii necazurilor altora in bani propri.

Femeie: O fiinta care-si inchipuie ca e pretentioasa si greu de multumit pentru ca nici un barbat nu incearca vreodata sa o multumeasca.

Barbat: Fiinta magnifica, dotata cu o formidabila tarie de caracter si o uriasa bunatate morala, calitati care-i permit sa suporte cu stoicism tot raul pe care il produce femeilor.

Casnicie: Stare paradisiaca din viata oricarui barbat "cool" in care acesta traieste bucuria de a afla ca s-ar putea sa fie la cateva divorturi si dublu pe atatea amante departare de moarte. 

Pledoarie: Zgomot neplacut produs de avocat in timpul in care judecatorii dezbat in spatele unui dosar planul weekend-ului urmator.

Jurisprudenta: Preferinta acordata unui obicei absurd in defavoarea unui rationament logic.

Politist: Aparator al legii care, din cauza stresului suportat, manifesta o puternica preferinta pentru fotbal, bere si ingrasare.

Sentinta civila: Modalitatea in care un judecator inlocuieste o neintelegere cu o nedreptate.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 22:53, 21 Septembrie 2011

Avocat: Vorbă multă, bogăţia omului
Non reformatio in pejus : A face bine rau
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
ContSters82109, utilizator
Accesiune mobiliara (cazul adjunctiunii): unirea dintre o fiinta care se conjuga cu verbul "a avea" si un "obiect" de folosinta mai mult sau mai putin indelungata (dimensiuni 90-60-90, de preferinta), genul care are nevoie de obicei de un "muzeu" pentru a fi pusa in valoare.

[Termenul juridic "adjunctiune" semnifica unirea a doua lucruri mobile (apartinand unor proprietari diferiti) in asa fel incat ele raman distincte si se pot chiar desparti unul de altul si pastra fiecare in parte dupa despartire - cazul pietrei pretioase fixata intr-un inel]

definitie inspirata de topicul acesta www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
romascanu, moderator
Cazier – foaie matricola pentru dovedirea anilor de studii absolviti in calitate de infractori;
Infractori – persoane care nu cred in povestile pe care le scriu si le invoca oamenii legii;
Om al legii – autor de povestiri asa-zise “bazate pe fapte reale” in care cred multi dintre cei care le citesc si care abia mai apoi realizeaza ca povestirea nu are legatura cu realitatea;
Libertate – un drept fundamental al omului, dar pe care acesta il poate avea numai in imaginatie;
Conventia Europeana a Drepturilor Omului – povestire SF pentru cei care cred in extraterestri;
Termen de judecata: O zi situata intre luni si vineri in care partile asista la solemnitatea anuntarii unui alt termen de judecata, s.a.m.d. . Denumire inselatoare prin care se incearca escamotarea adevarului ca judecata se amana in 9 cazuri din 10.
Sedinta de judecata: Solemnitate a carei durata se masoara in general prin numarul de dosare amanate intre pauzele de cafea.
Intampinare: Actul de procedura prin care paratul, raspunzand la cererea de chemare in judecata, arata ca reclamantul este urat, prost si pe deasupra canta groaznic de fals.
Cerere reconventionala: O intampinare pe steroizi.
Amanare: Panaceu universal si miraculos cu ajutorul caruia se trateaza toate afectiunile dintr-un dosar incluzand boli grave cum sunt necitita dosariala si amnezia de nestiinta.
Contencios administrativ: Fratele mai educat (si mai naiv) al doamnei Manifestatia de Strada.
Neconstitutional: Un anumit text obscur care il avantajeaza in mod evident si nejustificat pe adversar.
Contraventie: Privire sfidatoare aruncata cu obraznicie catre partea dintre cele 5 burti si cele 3 barbii ale unui politist.
Viol: Fapta prin care un individ, numit violator, urmareste o recompensa, numita condamnare, prin care este ferit de tentatiile ficelor Evei urmand ca pentru o perioada variabila sa faca sex fie de unul singur fie cu alti barbati.
.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Tel comun themis themis Îmi exprim mulţumirea pentru promptitudinea cu care cei care administreaza acest site au răspuns solicitării de a deschide o secţiune de epigrame, cerere ... (vezi toată discuția)
Anul nou 2012 Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR [b]Pentru Herra_:[/b] Finei mele ii urez Ca macar in Noul An Sa nu-i lipseasca nimic! Dar sa n-aiba nici un \"ban\". (vezi toată discuția)
In pasi :) de rapp Herra_ Herra_ Muzica,...sau melodiile, sau cum sa spun ca sa ma intelegeti?! Versurile ...cred ca versurile... ma \\\\\\\\\\\\"incanta\\\\\\\\\\\\": ..Asadar, cine vrea sa ... (vezi toată discuția)