avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Micul dictionar juridico-diabolic
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Micul dictionar juridico-diabolic

Motto: Omnis definitio periculosa est! (sper ca nu si pentru cel care o face!)

Daca domnul Bierce ar mai fi trait ... Eeeeeeh ... si nici eu nu ma simt prea bine :sorry:

Avocatura: Arta transformarii necazurilor altora in bani propri.

Femeie: O fiinta care-si inchipuie ca e pretentioasa si greu de multumit pentru ca nici un barbat nu incearca vreodata sa o multumeasca.

Barbat: Fiinta magnifica, dotata cu o formidabila tarie de caracter si o uriasa bunatate morala, calitati care-i permit sa suporte cu stoicism tot raul pe care il produce femeilor.

Casnicie: Stare paradisiaca din viata oricarui barbat "cool" in care acesta traieste bucuria de a afla ca s-ar putea sa fie la cateva divorturi si dublu pe atatea amante departare de moarte. 

Pledoarie: Zgomot neplacut produs de avocat in timpul in care judecatorii dezbat in spatele unui dosar planul weekend-ului urmator.

Jurisprudenta: Preferinta acordata unui obicei absurd in defavoarea unui rationament logic.

Politist: Aparator al legii care, din cauza stresului suportat, manifesta o puternica preferinta pentru fotbal, bere si ingrasare.

Sentinta civila: Modalitatea in care un judecator inlocuieste o neintelegere cu o nedreptate.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 22:53, 21 Septembrie 2011
Bine si ...cu drag v-am regasit!
O incercare timida voi face pentru inceput in acest topic, timiditatea fiindu-mi caracteristica in orice inceput, dar extrem de efemera cand simt inima calda a celor apropiati, sau care imi devin astfel (fara nicio legatura cu nesiguranta si numai in legatura cu bunul simt, care iti sopteste permanent ca poti fi oricand mai bun decat esti :">).
Iubirea: Fior, caldura, zbucium si forta creatoare / Neliniste in inimi si candida grandoare, / Incerta siguranta si sigura ardoare, / Cu definire certa de vesnic...ghicitoare!
Inselaciune: Forma de invatamant extrascolar constand intr-una sau mai multe lectii predate unei persoane, numita naiv, de o persoana, numita escroc, contra unui onorariu constand in sume de bani sau bunuri, prin care naivul dobandeste solide cunostinte in baza carora chiar daca nu devine mai bogat ori mai frumos sigur va deveni mai perspicace.

Inselaciune cu cec-uri:
Un fel de "de-a fripta" (jocul acela cu palmele) jucata cu cec-uri.

Pedeapsa pentru inselaciune:
Masura prin care statul incearca sa previna pericolul aparitiei unei natiuni de oameni destepti.

Reducerea pedepsei pentru inselaciune in noul Cod penal:
Masura de clementa a unicului legiuitor din Romania (Guvernul) prin care acesta arata ca in tara noastra nu exista pericolul aparitiei natiunii de oameni destepti.

Seductie: Fapta prin care un barbat, folosindu-se de promisiuni, face o tanara sa se destepte provocand-o sa viseze cu organul cu care era naiva si sa se bucure cu organul cu care era cuminte.

@ trope_doi Multumesc pentru observatie, Diana :coffee: :love1:
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
contabilitate - stiinta care il convinge pe un investitor ca a facut o mare greseala cand a deschis o afacere

fiscalitate - ai / n-ai , dai !
Expertiza: Mijloc de proba prin care o persoana, numita expert, produce panica si confuzie in randul mai multor persoane, numite judecator, procuror si avocati prin faptul ca le da de stire ca stiinta a mers inainte iar ei au ramas in urma.

Masuri preventive: set de masuri ce se pot lua in cauzele privitoare la anumite infractiuni prin care faptuitorul este avertizat ca "e groasa frate!" si ca trebuie fie sa dispara fie sa-si caute un avocat foarte, foarte bun.

Aval: Angajamentul unei persoane ca va face exact invers decat pare sa zica titlul, respectiv promite sa mearga numai in amonte in ceea ce priveste fondurile financiare cu toate ca a scris pe titlu "pentru aval".

Necompetenta: Fica din prima casatorie a doamnei "Cerere gresit indreptata".
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
"J. D. Rockefeller, autorul celebrei maxime "pot sa va dau socoteala pentru fiecare ban, dar nu ma intrebati cum am facut primul milion", a trait intre anii 1839 si 1937, a revolutionat industria americana a petrolului si este prototipul magnatului asa cum e inteles astazi acest concept.
...............
J.D. Rockefeller a obtinut prima slujba la varsta de 16 ani, un post de asistent-contabil :yeah:la firma Hewitt & Tuttle pentru care era platit cu 50 de dolari. Este perioada cand a promis ca, atunci cand va iesi la pensie, va dona o zecime din averea sa in scopuri caritabile."

Evaziune fiscala: Forma ilegala de a dobandi primul milion, dupa care "restul" vine de la sine.

:coffee:
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
ContSters109653, utilizator

Alte discuții în legătură

Tel comun themis themis Îmi exprim mulţumirea pentru promptitudinea cu care cei care administreaza acest site au răspuns solicitării de a deschide o secţiune de epigrame, cerere ... (vezi toată discuția)
Anul nou 2012 Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR [b]Pentru Herra_:[/b] Finei mele ii urez Ca macar in Noul An Sa nu-i lipseasca nimic! Dar sa n-aiba nici un \"ban\". (vezi toată discuția)
In pasi :) de rapp Herra_ Herra_ Muzica,...sau melodiile, sau cum sa spun ca sa ma intelegeti?! Versurile ...cred ca versurile... ma \\\\\\\\\\\\"incanta\\\\\\\\\\\\": ..Asadar, cine vrea sa ... (vezi toată discuția)