avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contabilizare CO necuvenit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contabilizare CO necuvenit

Am un salariat care in lunile martie -aprilie si-a luat concediul legal de odihna, beneficiind de 27 zile.Incepand cu 30.08.2010 si-a depus cerere pentru incetare contract munca.(se angajeaza la alta firma).
Pentru restul de luni nelucrate (4 luni) ar avea 9 zile de concediu necuvenit.
Cum se procedeaza cu inapoierea banilor necuveniti si cum se contabilizeaza in contabilitate?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 12:16, 30 August 2010
Suma primite pt cele 9 zile de CO constituie drepturi necuvenite, pe care angajatul este obligat sa le restituie.

Practic din ultimul salariu (cel de pe August) veti retine valoarea bruta platita pt aceste 9 zile.
Inreg in contabilitate va fi 641= 421 in rosu.
Sumele respective vor diminua contributiile angajat/angajator pt luna August.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
mihai_u, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna necuvenit corapeptea corapeptea Buna ziua, Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a ... (vezi toată discuția)
Retinere concediu efectuat in plus irina_nico09 irina_nico09 Buna ziua! Unui salariat i-am desfacut contractul de munca pentru absente nemotivate, in ultimul stat de plata i s-a retinut suma reprezentand concediul de ... (vezi toată discuția)
Retinere contributii pt. zile co MihaelaBrancus MihaelaBrancus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . ... (vezi toată discuția)