Buna ziua!
As dori daca se poate cateva sfaturi. Am un teren de la tatal meu, o parte din el a fost inchiriat unei firme si un chiosc a fost amplasat acolo cand era el inca proprietar, intre timp acesta a fost fost trecut pe numele meu, el avand drept de uzufruct viager, in timp ce se defasura contractul, tata a renuntat la uzufruct viager de 1 an de zile. Eu nu am facut un nou contract , facand o intelegere verbala cu tata ca el sa i-a banii pe inchiriere in continuare. Contractul a expirat de 6 luni, nu sa prelungit contractu cu mine si chiriasu refuza sa plateasca chiria de 3 luni si nu vrea nici sa plateasca nici un nou contract nici sa plece :O M-am hotarat sa fac o casa acolo si sa imi imprejmuiesc terenu cu un gard de caramida, cand este inchis la chiosc #-o facand si proiect pt el. Intrebarea mea este: este legal cea ce fac? Va multumesc!
Daca contractul a expirat, puteti evacua chiriasul in instanta, printr-o actiune in evacuare si o obligatie de a face, ma refer aici la ridicarea constructiei.
avocat Cristina Popescu
Este destul de hazardat sa pot spune cit dureaza un proces de evacuare; piritul poate ridica exceptii, poate solicita prin actiune reconventionala diverse sume de bani, poate solicita recunoasterea unui drept de retentie pina la achitarea acestora,etc. Mai mult se pot solicita probatiuni diverse, inclusiv constatari tehnico-stiintifice, testimoniale se pot ridica incidente procedurale diverse.
Oricum, imobilul fiind al Dv. consider ca puteti sa va apucati de treaba insa sa aveti grija de a prezerva probe pentru ca,in cauza, la un moment dat sa dovediti ca aceste lucrari le-ati facut Dv.
Terenul este al meu, chioscul este al lui, contractul de inchiriere este numai pe o suprafata mai mica de teren dar in locul unde vreau sa construiesc casa. As dori sa isi ia chioscu si sa plece, ca sa il fortez sa plece pot sa imi impresmuiesc terenul cu gard nemaiavand acces la chiosc? Va multumesc!
Trimiteti-i o notificare prin care ii puneti in vedere sa paraseasca de indata terenul Dv. sub amenintarea deschiderii de proceduri judiciare impotriva sa si, daca tot nu va paraseste imobilul faceti-i o plingere penala pentru tulburare in posesie, art. 220 C. Penal.