avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cerere de restructurare a creditului contractat - ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cerere de restructurare a creditului contractat - refuzata

buna ziua,
sunt titularul unui contract de imprumut pentru nevoi personale,incheiat acum 3ani; la data respectiva,aveam un salariu decent si banca nu mi-a solicitat niciun girant,nici proprietati ca garantie ;de mai bine de un an,efectele crizei, au facut ravagii in bugetul meu....am facut tot ce a fost posibil,insa,si mi-am achitat lunar rata catre banca; de o luna de zile,m-am casatorit -sotul meu a ramas si el fara serviciu ; castig 900 ron si din ei,achit 720 ron rata/luna.am scris bancii,in speranta ca voi gasi intelegere si va fi de acord cu recalcularea sumei lunare, in sensul micsorarii ei,pentru a putea achita mai departe din obligatia catre banca si a incerca sa imi sustin si familia...fiind singurul venit in casa, cei 900 ron ai mei....
mi s-au cerut giranti si proprietati ;le-am raspuns ca nu am nici una,nici alta, in schimb, cei 3 ani in care mi-am achitat ratele la zi,stau marturie a corectitudinii si a constiinciozitatii mele...mi-au raspuns- in 2 randuri-mi-au dat acelasi raspuns, din care reiese un singur lucru ;in termeni lejeri , ca sa fac o traducere :"nu mai poti plati ?! asta e ! mai bine nu mai luam nimic, decat sa luam mai putin,.dar sa luam ceva, cat timp traversam criza....mai bine in instanta" cam asta e ceea ce mi s-a transmis...ce pot face ?
as dori un sfat -eu vreau sa platesc mai departe,insa o rata mai mica, recalculata -ei nu vor nimic - vor garantii -proprietati ( pe care nu le detin ) sau giranti ( care,nu vor apare in niciun caz,nimeni nu se inghesuie sa mai gireze pe cineva in aceste timpuri...)
este corect ce face banca ? in scurt timp ,nu voi mai putea plati nimic- ce pot face ,avand in vedere ca mi-am aratat disponibilitatea catre o rezolvare corecta a situatiei , insa am fost refuzata , in scris,in 2 randuri , de catre cei cu care "colaborez" de 3 ani incoace ?
va multumesc anticipat pentru rabdare si sprijin.
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 13:18, 31 August 2010
pai si daca le aduceati giranti, va reduceau plata :O ?
asta e, platiti cat si cand puteti, in cazul unei executari silite, va vor pune poprire pe salariu, altceva n-au ce sa faca.
alexa_bobi a scris:

buna ziua,
sunt titularul unui contract de imprumut pentru nevoi personale,incheiat acum 3ani; la data respectiva,aveam un salariu decent si banca nu mi-a solicitat niciun girant,nici proprietati ca garantie ;de mai bine de un an,efectele crizei, au facut ravagii in bugetul meu....am facut tot ce a fost posibil,insa,si mi-am achitat lunar rata catre banca; de o luna de zile,m-am casatorit -sotul meu a ramas si el fara serviciu ; castig 900 ron si din ei,achit 720 ron rata/luna.am scris bancii,in speranta ca voi gasi intelegere si va fi de acord cu recalcularea sumei lunare, in sensul micsorarii ei,pentru a putea achita mai departe din obligatia catre banca si a incerca sa imi sustin si familia...fiind singurul venit in casa, cei 900 ron ai mei....
mi s-au cerut giranti si proprietati ;le-am raspuns ca nu am nici una,nici alta, in schimb, cei 3 ani in care mi-am achitat ratele la zi,stau marturie a corectitudinii si a constiinciozitatii mele...mi-au raspuns- in 2 randuri-mi-au dat acelasi raspuns, din care reiese un singur lucru ;in termeni lejeri , ca sa fac o traducere :"nu mai poti plati ?! asta e ! mai bine nu mai luam nimic, decat sa luam mai putin,.dar sa luam ceva, cat timp traversam criza....mai bine in instanta" cam asta e ceea ce mi s-a transmis...ce pot face ?
as dori un sfat -eu vreau sa platesc mai departe,insa o rata mai mica, recalculata -ei nu vor nimic - vor garantii -proprietati ( pe care nu le detin ) sau giranti ( care,nu vor apare in niciun caz,nimeni nu se inghesuie sa mai gireze pe cineva in aceste timpuri...)
este corect ce face banca ? in scurt timp ,nu voi mai putea plati nimic- ce pot face ,avand in vedere ca mi-am aratat disponibilitatea catre o rezolvare corecta a situatiei , insa am fost refuzata , in scris,in 2 randuri , de catre cei cu care "colaborez" de 3 ani incoace ?va multumesc anticipat pentru rabdare si sprijin.

considerati cererea catre banca o "bifa" pe traseul catre instanta!

numai un avocat bun si un judecator va mai poate ajuta.

nu puneti in nicio varianta alte garantii, chiar daca le gasiti !!!

www.avocatnet.ro/content/for...

:)
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
ContSters123067, utilizator
stimate domnule,
va multumesc pentru raspunsuri-mai intati
mai apoi,daca doresc sa fiu "pionierul"dispus sa ceara declararea falimentului personal, ce anume trebuie sa fac ?
sunt,intradevar, intro situatie foarte dificila,insa sunt constienta ca, ceva trebuie facut- ceva trebuie sa se schimbe.
multumesc inca odata pentru sfaturi, idei,pareri
alexa
in nici un caz nu aduceti alte garantii sau giranti, nu semnati nimic la banca decat dupa consultarea unui avocat, oricum dvs ati fost de buna credinta; iar in ceea ce priveste falimentul personal nu cred ca legea respectiva a fos votata (cei care au fost impotriva legii au fost in primul rand bancherii )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac? maso maso Buna seara.Vreau si eu o lamurire clara la problema care o am .In urma cu 2 ani am luat un inprumut de nevoi personale fara giranti si fara sa girez eu cu ceva ... (vezi toată discuția)
Credite cosereanu cosereanu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoare problema. Prietena mea a avut un card de credit, acesta fiind folosit de sora ei care nu a mai ... (vezi toată discuția)
Sunt girant stupineany stupineany AM O MARE PROBLEMA. Sunt girant la o persoana care nu plateste ratele. Persoana in cauza detine un apartament+ alte bunuri. Eu sunt chirias dar am ... (vezi toată discuția)