buna ziua,
sunt titularul unui contract de imprumut pentru nevoi personale,incheiat acum 3ani; la data respectiva,aveam un salariu decent si banca nu mi-a solicitat niciun girant,nici proprietati ca garantie ;de mai bine de un an,efectele crizei, au facut ravagii in bugetul meu....am facut tot ce a fost posibil,insa,si mi-am achitat lunar rata catre banca; de o luna de zile,m-am casatorit -sotul meu a ramas si el fara serviciu ; castig 900 ron si din ei,achit 720 ron rata/luna.am scris bancii,in speranta ca voi gasi intelegere si va fi de acord cu recalcularea sumei lunare, in sensul micsorarii ei,pentru a putea achita mai departe din obligatia catre banca si a incerca sa imi sustin si familia...fiind singurul venit in casa, cei 900 ron ai mei....
mi s-au cerut giranti si proprietati ;le-am raspuns ca nu am nici una,nici alta, in schimb, cei 3 ani in care mi-am achitat ratele la zi,stau marturie a corectitudinii si a constiinciozitatii mele...mi-au raspuns- in 2 randuri-mi-au dat acelasi raspuns, din care reiese un singur lucru ;in termeni lejeri , ca sa fac o traducere :"nu mai poti plati ?! asta e ! mai bine nu mai luam nimic, decat sa luam mai putin,.dar sa luam ceva, cat timp traversam criza....mai bine in instanta" cam asta e ceea ce mi s-a transmis...ce pot face ?
as dori un sfat -eu vreau sa platesc mai departe,insa o rata mai mica, recalculata -ei nu vor nimic - vor garantii -proprietati ( pe care nu le detin ) sau giranti ( care,nu vor apare in niciun caz,nimeni nu se inghesuie sa mai gireze pe cineva in aceste timpuri...)
este corect ce face banca ? in scurt timp ,nu voi mai putea plati nimic- ce pot face ,avand in vedere ca mi-am aratat disponibilitatea catre o rezolvare corecta a situatiei , insa am fost refuzata , in scris,in 2 randuri , de catre cei cu care "colaborez" de 3 ani incoace ?va multumesc anticipat pentru rabdare si sprijin.
~ final discuție ~