avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere asistent personal persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere asistent personal persoana cu handicap

Va rog sa-mi spuneti si mie daca este legala concedierea (cf.art.65 al.1 din CM ) unui asistent personal persoana cu handicap prin Hotararea Consiliului local privind incetarea CIM ale asistentilor personali ai persoanelor handicapate (multe din ele cu handicap grav: paralizati la pat).
Eu inteleg sa se reduca posturi ale bugetarilor dar in aceasta situatie consider ca se face un abuz. Cine va mai ingriji de cei bolnavi? Ii lasam sa moara?
Cunoasteti o hotarare in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:08, 30 August 2010
Este ilegal, cu atat mai mult cu cat chiar OUG 63/2010 spune clar ca reducerile de posturi (normativul de personal) nu afecteaza persoanele platite din conturile bugetare "asigurari si asistenta sociala"(care include asistentii personali), "sanatate" si "invatamant".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedieri marimarimokus marimarimokus Sunt asistent personal linga o persoana cu handicap ,cu contract de munca nedeterminata și menționez că am o vechime de 30 ani din care 20 ani că asistent ... (vezi toată discuția)
Poate angajatorul sa concedieze un salariat cf art.65 al.1, fara ... VivieneV VivieneV poate angajatorul sa concedieze un salariat cf art.65 al.1, fara preaviz? (vezi toată discuția)
Exista vre o lege care să mă ajute să fiu asistent personal? Ervina Ervina Buna ziua! Am și eu o problema, mama mea e nevazatoare,handicap grav, are 84 ani, nedeplasabila, am adus o din provincie ca sa pot avea grija de ea fiind grav ... (vezi toată discuția)