avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poate angajatorul sa concedieze un salariat cf art.65 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poate angajatorul sa concedieze un salariat cf art.65 al.1, fara ...

poate angajatorul sa concedieze un salariat cf art.65 al.1, fara preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 31 Mai 2021
Este vorba de un asistent personal al persoanei cu handicap grav, iar incetarea se face la cererea persoanei bolnave care vrea sa opteze pentru primirea indemnizatiei in nume propriu
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
VivieneV, utilizator
Nu se poate concedia fara acordarea preavizului de minim 20 de zile lucratoare.
chiar daca interesul primordial este cel al bolnavului?

Precizez faptul că asistentul personal nu se mai ocupa de ingrijirea persoanei cu handicap
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia ÎCCJ nr.8 din 08 Decembrie 2014 privind interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 78 din Codul muncii cu referire la art. 75 alin. (1) din acelaşi cod, neacordarea preavizului cu durata minimă prevăzută de art. 75 alin. (1) din Codul muncii, republicat, respectiv cu durata cuprinsă în contractele colective sau individuale de muncă, dacă aceasta este mai favorabilă angajatului, atrage nulitatea absolută a măsurii de concediere şi a deciziei de concediere (dosarul nr. 7/2014), publicată în Monitorul Oficial nr. 0138 din 24.02. 2015
Este un caz special. Persoana cu handicap grav are dreptul să solicite indemnizație și să-și plătească serviciile făcute de una sau mai multe persoane. Indemnizația se acordă din luna următoare depunerii cererii. Și normal că va înceta contractul de muncă al însoțitorului. Însoțitorul a fost desemnat în urma solicitării persoanei cu handicap care a optat atunci pentru însoțitor.
[ link extern ]
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza cu concediul de odihna daca se desfinteaza postul LDL LDL Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza cu concediul de odihna aferent perioadei lucrate in acest an daca incetarea contractului de munca se face ... (vezi toată discuția)
Daca sunt pensionar si am fost angajat se da preaviz CRAPISTUL CRAPISTUL Daca sunt pensionar si am fost angajat la o firma de paza mi se mai da sau nu preaviz, cu toate ca in codul muncii scrie ca se da aviz (vezi toată discuția)
Preaviz luminita29 luminita29 Buna seara, Daca un CIM inceteaza in baza art 65 alin 1, mai trebuie perioada de preaviz? Nu imi este clar acest lucru. Multumesc (vezi toată discuția)