avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poate angajatorul sa concedieze un salariat cf art.65 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poate angajatorul sa concedieze un salariat cf art.65 al.1, fara ...

poate angajatorul sa concedieze un salariat cf art.65 al.1, fara preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 31 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact, daca i se acorda preaviz, persoana cu handicap nu va putea beneficia timp de o luna de drepturile cuvenite
Despre ce drepturi este vorba?
In primul rand indemnizatia lunara ce i se acorda in nume propriu persoanei cu handicap, in cuantum de 1386 lei, iar aceasta a solicitat renuntarea la asistent personal si primirea indemnizatiei incepand cu data de 01.06.2021. Insa, daca asistentul personal sta in preaviz cele 20 de zile, persoana cu handicap nu beneficiaza de absolut nimic: nici bani , nici insotitor. Ori, interesul suprem este cel al bolnavului.
Asa cum am mentionat anterior , neacordarea preavziului in caz de concediere - art.65 - conduce la nulitatea deciziei de concediere.

Solutia ar fi ca, insotitorul sa accepte ca perioada de preaviz intervalul 01.05.2021 -31.05.2021, astfel incat c.i.m. sa fie incetat la 01.06.2021.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza cu concediul de odihna daca se desfinteaza postul LDL LDL Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza cu concediul de odihna aferent perioadei lucrate in acest an daca incetarea contractului de munca se face ... (vezi toată discuția)
Daca sunt pensionar si am fost angajat se da preaviz CRAPISTUL CRAPISTUL Daca sunt pensionar si am fost angajat la o firma de paza mi se mai da sau nu preaviz, cu toate ca in codul muncii scrie ca se da aviz (vezi toată discuția)
Preaviz luminita29 luminita29 Buna seara, Daca un CIM inceteaza in baza art 65 alin 1, mai trebuie perioada de preaviz? Nu imi este clar acest lucru. Multumesc (vezi toată discuția)