avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Indemnizatie pentru copil cu venit de PFA??
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Indemnizatie pentru copil cu venit de PFA??

Va rog frumos, daca poate sa-mi raspunda cineva daca....ca sa poti beneficia si de venitul de la PFA , plus cel de la servici adunate, pentru indemnizatia de copil, trebuie ca PFA-ul sa il ai deschis de minim 12 luni sau se poate si mai putine luni. Eu il am deschis din martie 2010 si in septembrie vreau sa-l inchid pentru ca la sfarsitul lunii nasc.( deci am 7 luni de PFA) Pot beneficia de indemnizatie cu venitul de la servici si cel de la PFA adunate??? Va rog dati-mi un raspuns . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bravos , utilizator 17:36, 30 August 2010
Se cumuleaza si venitul obtinut ca PFA chiar daca a fost deschis doar 7 luni.
Legea prevede clar : realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Adica trebuie sa am 12 luni fix de PFA ca sa pot adauga si venitul de PFA la indemnizatie. Eu am fost la Directia Muncii si Protectie Sociala si mi-au zis ca-mi trebuie veniturile realizate in ultimele 12 luni impozabile, pentru a calcula indemnizatia.
Pai da, dar din mesajul initial reiese ca este si angajat, deci se indeplineste conditia de realizare de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni. !! Aceasta este conditia de acordare a indemnizatiei. iar pentru calculul ei se iau in considerarea toate veniturile impozabile din ultimele 12 luni, deci si cele obtinute ca PFA(chiar daca a functionat doar 7 luni).
Intr-adevar trebuie sa ai venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.Daca luna asta lucrezi la firma X si ai un venit de 10 lei iar cellalte 11 luni lucrezi la Y cu 1000 lei, asta nu inseamna ca erai obligata sa ai 12 luni la x sau la y cu acelasi venit.Daca cele 12 luni nu au intrerupere, se poate beneficia.
Daca tu ai lucrat 5 luni la firma X si 7 luni la X+PFA, sau Y+PFA, atunci toate veniturile ar trebui sa-ti fie luate in calcul, cu conditia sa fie impozabile, cum sigur e cazul tau.
Atfel, daca ai venituri impozabile timp de 12 luni consecutive anterioare nasterii copilului, veniturile impozabile din mai multe surse se cumuleaza.
Am aceeasi opinie cu grandanat, cu conditia lui freelis si cu precizarile de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire onchita onchita Am lucrat (2 ani jumate)la firma x, pana la 15.08.2016, iar in perioada 16.08.2016 -07.11.2016 la firma y, urmand ca incepand cu 21.11.2016 sa recapat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului amosica amosica Buna ziua, As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea situatie. O persoana care are deschis cabinet medical individual (stomatologic) - si ... (vezi toată discuția)
Dacă am obținut venituri numai în străinătate în ultimii ... Neagu Antoanela Neagu Antoanela Dacă am obținut venituri numai în străinătate în ultimele 16 luni înainte de nașterea copilului am dreptul la indemnizatie de creștere a ... (vezi toată discuția)