avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie pt cresterea copilului

Buna ziua,

As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea situatie. O persoana care are deschis cabinet medical individual (stomatologic) - si obtine venituri doar din aceste activitati independente, cum ii se calculeaza indemnizatia pt cresterea copilului? Daca in anul 2009 ( aferent celor 12 luni) cabinetul individual a realizat venitui, dar la sfarsitul lui 2009 a iesit pe pierdere, mai primeste indemnizatie? Cel putin indemnizatia minima - cei 600 lei - are dreptul sa ii primeasca in aceste conditii? Nu realizeaza alte venituri - salariale sau alte tipuri.

Multumesc anticipat,
oana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 13 Aprilie 2010
Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru cIc de realizarea unui profit ca PFA ... conditia necesara pentru a beneficia de indemnizatia respectiva este realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil miramo miramo Buna ziua, spuneti-mi, va rog, mamele casnice au dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului de 600 lei? sau, in cazul persoanelor care desfasoara o ... (vezi toată discuția)
Conteaza nr. de ore pt. cic ? ContSters87348 ContSters87348 Buna ziua! Intrebarea mea este: daca in contractul de munca sunt trecute 4 ore, pot beneficia de indemnizatie crestere copil? Scrie in vreo lege cate ore ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil miruna_albu miruna_albu Buna seara, Sunt angajata cu CIM pe perioada nedeterminata de la 01.07.2009. Din 01.10.2009, angajatorul a luat masura diminuarii timpului de lucru de la 8 ... (vezi toată discuția)