avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conteaza nr. de ore pt. CIC ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conteaza nr. de ore pt. CIC ?

Buna ziua! Intrebarea mea este: daca in contractul de munca sunt trecute 4 ore, pot beneficia de indemnizatie crestere copil? Scrie in vreo lege cate ore trebuie lucrate pt CIC?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 10:23, 8 Mai 2009
Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru CIC de cate ore aveti trecute in c.i.m. ca lucrati pe zi.
Conditia este : realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an timp de 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
se iau in calcul veniturile nu orele lucrate
Numarul de ore trecute in contractul individual de munca su conditioneaza dreptul la concediu pentru crestere si ingrijire copil. Importante sunt veniturile realizate in cele 12 luni anterioare nasterii copilului, pentru ca acestea vor fi luate in calcul la stabilirea cuantumului indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez sau nu de indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani carmenciu carmenciu Beneficiez sau nu de indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani daca am 12 luni lucrate dar incadrata cu contract cu jumatate de norma? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil miruna_albu miruna_albu Buna seara, Sunt angajata cu CIM pe perioada nedeterminata de la 01.07.2009. Din 01.10.2009, angajatorul a luat masura diminuarii timpului de lucru de la 8 ... (vezi toată discuția)
Cic/indemnizatie/norma fractionata andreea.ilic andreea.ilic Buna! in ultimii 2 ani, am lucrat la 2 firme avand un contract cu norma intreaga si unul cu norma fractionata. Acum urmeaza sa intru in concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)