avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

spuneti-mi, va rog, mamele casnice au dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului de 600 lei? sau, in cazul persoanelor care desfasoara o profesie liberala, este nevoie ca mama respectiva sa fi realizat in cele 12 luni anteriaore nasterii un venit minim obligatoriu?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 19 Mai 2009
1. Mamele casnice nu au dreptul la indemnizatie, intrucat nu au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit in cele 12 luni anterioare nasterii copilului.
2. Da, sa fi realizat venituri, insa nu este specificata o limita minima.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
pakos, utilizator
Mamicile casnice nu au drept la indemnizatie crestere copil....iar in ceea ce priveste a doua problema , nu cred ca se impune un venit minim obligatoriu.
miramo a scris:

Buna ziua,

spuneti-mi, va rog, mamele casnice au dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului de 600 lei? sau, in cazul persoanelor care desfasoara o profesie liberala, este nevoie ca mama respectiva sa fi realizat in cele 12 luni anteriaore nasterii un venit minim obligatoriu?
va multumesc!

Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, legea prevede ca persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei de realizarea unui venit minim obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil prichindutza prichindutza sunt insarcinata in 2 luni si sunt angajata de 1 an,dar pe perioada determinata(tin locul unei mamici care este in concediu de crestre copil.Ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil miruna_albu miruna_albu Buna seara, Sunt angajata cu CIM pe perioada nedeterminata de la 01.07.2009. Din 01.10.2009, angajatorul a luat masura diminuarii timpului de lucru de la 8 ... (vezi toată discuția)
Indemnizati pt. crestewrea copilulu andreea1824 andreea1824 pot beneficia de indemnizatie pt. cresterea copilului,daca eu lucrez de 1 an si jumatate cu contract de munca cu 2 ore? Va multumesc (vezi toată discuția)