avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Ce motive plauzibile se pot invoca de catre angajator in cazul in care doreste sa renunte la mine- angajat cu contract pe perioada nedeterminata- in conditiile in care respect clauzele contractuale, doar ca pe pe perioada crizei nu reusesc sa mai vand produsele firmei pe targetele stabilite lunar, profilul societatii fiind de vanzare si promovare produse? Mentionez ca nu doresc sa renunt la slujba.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
josephine81, utilizator
Cel mai recent răspuns: josephine81 , utilizator 20:40, 3 Septembrie 2010
Restrangerea activitatii, restructurarea companiei.
1. Daca angajatorul considera ca poate desfiinta postul ocupat de dvs. (pentru bunul mers al firmei) o poate face pe riscul lui si pe banii lui.
2. Nu trebuie sa fie un motiv neaparat imputabil dvs. dar poate ca unitatea nu-si mai permite sa va plateasca.
3. In cazul in care desfiinteaza postul ocupat de dvs.va poate concedia cu art.65 din Codul muncii si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Dupa ce se mai termina cu criza si unitatea isi revine puteti fi renagajata pe acelasi post.
Dar daca nu se renunta la post, ci doar la persoana?
1. In acest caz se incalca prevederile Codului muncii:
Art. 65 - (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
2. Daca se intampla asa cum ziceti dvs. il actionati in judecata si aveti sanse mari sa se anulele decizia de concediere si sa fiti repusa pe post (ma intreb numai daca in asemenea situatie veti mai avea viata buna cu angajatorul).
Nu il puteti constrange sa va tina la lucru daca nu mai doreste.Totdeauna se va gasi o portita in cazul in care un angajator nu mai doreste colaborarea cu un angajat .Va poate spune ca nu va indepliniti sarcinile de serviciu,va face referat (dupa cum singura ati spus ca nu mai reusiti sa vindeti produsele firmei)mai asteapta un pic va face cercetare disciplinara si va poate inceta CM si disciplinar daca nu doriti sa plecati de buna voie si sa beneficiati de somaj.Daca vrea sa va gaseasca nod in papura sa stiti ca o poate face.In cazul in care va desface CM disciplinar nu mai beneficiati de somaj.Eu sunt de parere ca cel mai bine va cautati in alta parte.

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
act aditional schimbare punct lucru altfel incetare cim Ana M M Ana M M Buna ziua, Societatea are 2 puncte de lucru unul intr-o localitate iar unul in alta localitate. La punctul de lucru la care lucrez societatea are spatiul ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul cm daniela_elena67 daniela_elena67 in perioada in care am fost in CM am fost instiintata ca s-a desfiintat locul de munca si am primit preaviz de 20 zile..TOT IN ACEASTA PERIOADA am gasit loc de ... (vezi toată discuția)